25 april 2014

Te bellen in geval van nood

Te bellen in geval van nood...
Dit staat in bijna iedere agenda op de eerste bladzijde,  bij je persoonlijke gegevens. Makkelijk bereikbaar als je eens bewusteloos of zo op straat ligt. Ik werk nog veel met een papieren agenda en kan me niet voorstellen over te stappen op een agenda op mijn mobieltje. Maar ja, die agenda heb ik niet altijd op zak. Het mobieltje wel vaak. Daar staat een hele adressenlijst in van familie, vrienden, collega's en anderen.

Maar wie moeten ze nou bellen in geval van nood? (Als ze al in mijn toestel kunnen komen,  de toegang is beveiligd.) Gewoon bovenaan de adressenlijst beginnen? Bij mij zijn ze dan al snel bij het juiste nummer omdat ik in mijn mobieltje "aan huis" bovenin de lijst heb staan. Maar ja, als er niemand thuis is, wie dan?

Ik heb op facebook al verschillende keren de melding voorbij zien komen dat ambulancemedewerkers willen dat ik één of meer ICE nummers in mijn mobieltje zet. Dat is een afkorting van In Case of Emergency. Dus ICE1 en ICE2. Die bellen ze dan.
Maar ik heb een beetje de neiging die melding door te schuiven naar de categorie nepwaarschuwingen en -berichten. Of is dit juist wel een internationaal iets en moet ik dat maar gewoon zo in gaan voeren op mijn mobiel? Weet iemand hoe dit echt zit?

Natuurlijk hebben ambulanciers wel eerst wat anders te doen als ik daar bewusteloos lig.  Heb ik misschien het antwoord zelf al gegeven door net op te schrijven dat men niet zomaar in mijn mobieltje kan komen? Maar ja, aan de andere kant... Als ik half bij mijn positieven ben weet ik misschien wel hoe ik in mijn mobieltje kom, maar niet het telefoonnummer van manlief. Die zou ik nu zelfs niet uit mijn hoofd kunnen opnoemen. Staat onder Auto "manlief", dus 2x klikken en het nummer wordt voor mij uitgevoerd.

Hoe ben jij snel bereikbaar in geval van nood? Heb jij een ICE nummer op je mobiel of net zoiets al ik; Aan huis. 

13 opmerkingen:

  1. Ja ik heb er 2 instaan. Mijn man en mijn ouders. Je weet nooit waar het nodig voor kan zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb twee ICE nrs in mijn mobiel. Is een soort onternationale standaard

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja hier ook 2x ICE in mobiel en gewone agenda voorin.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. niet gedaan. Telefoons zijn vrij kwetsbaar en doen het na een ongeluk vaak niet. Daarbij zijn ze meestal geblokkeerd met een pincode dus kan het verplegend personeel er helemaal niet bij. Eerste prioriteit is de patient en pas veel later komt het informeren van familie. Zwager werkt op de ambulance en geeft aan dat zij er nooit naar kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dan ben ik mooi de pineut. Ik ben allergisch voor betadine, voor antibiotica, voor onstekingsremmende pijnstillers en voor epifidrine. Mocht ik ooit bewusteloos worden aangetroffen na een ongeluk dan sterf ik mogelijk aan de behandeling. Heb je netjes een ice, wordt er dus niet naar gekeken.

      Verwijderen
    2. Net als anoniem hieronder heb ik ook een kaartje bij me met alle speciefieke gegevens. Dat blijft bereikbaar en leesbaar.

      Verwijderen
    3. Dan zou ik een sos ketting aanschaffen. Want in geval van bewusteloosheid, zou het uit kunnen lopen op dood......

      Ice wordt ook nieut gebruikt door de ambu, maar door de politie....

      Verwijderen
    4. Helaas allergie voor metalen.

      Verwijderen
  5. achter op mijn nokiaatje staan 2 ICE nummers met onuitwisbare pen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb een ice kaartje in mijn portomenee. Met daarop telefoonnummers, allergie en medicijnen, bloedgroep en resusfactor. Mijn donorpas en mijn verzekeringspas erbij.
    Mijn agenda heb ik niet altijd bij me en mijn mobiel is beveiligd.
    Als je je ice in de telefoon zet, kun je hem dus niet beveiligen.
    Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mijn man is ook ambulancier (in bijberoep) en ja, hij heeft toch ook gevraagd om die ICE nummers in de GSM te zetten. Zelf gebruiken ze die idd weinig tot niet, maar uiteindelijk kijkt het verplegend personeel er wél naar, zeker als de patiënt niet (meer) in staat is zélf iemand te verwittigen. Verder zitten mijn allergie gegevens e.d. bij mijn paspoort (in België moet je die altijd op zak hebben) omdat ze daar toch wel naar kijken om het papierwerk in te vullen ...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja ik heb een ICE-nummer in mijn mobiel staan. Staat ook in mijn agenda en mijn telefoonklappertje. Was vorig jaar reuze handig toen een vage kennis bij mij in huis was toen ik van de trap viel en de ambulance gebeld moest worden omdat ik buiten kennis was.

    In mijn agenda staan ook altijd de medicijnen die ik gebruik, wat ook op een briefje staat wat in het hoesje van mijn telefoon zit.
    Degene die bji mij onder ICE staat woont niet in de buurt, maar heeft wel alle telefoonnummers van mijn familie.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Kom toevallig voorbij en heb een handige tip. Schrijf op een klein kaartje ICE nummer en evt andere gegevens. Maak met je mobiel een foto en stel deze in als achtergrondfoto die je ziet bij het 'openen' van de telefoon. Dat is altijd zichtbaar, ook als je een beveiliging er op hebt zitten. Handig toch? :)

    BeantwoordenVerwijderen