woensdag 23 april 2014

Weelde

Wat een weelde is het! Rustig in je tuintje zitten, in het warme vroege ochtendzonnetje. Kopje koffie, ontbijtje. Heerlijk. Even de tijd nemen om hier van te genieten. De strijkberg zie ik straks wel. Die ligt wel goed, daar helemaal op die zolder, lekker uit het zicht.

Ondertussen zijn de vogels nog steeds druk in de weer. Door de ervaring van vorig jaar heb ik na het borstelen van de hond, de plukjes hondenhaar in elkaar gefrommeld en als bolletjes in de tuin gelegd. En dan rustig erbij gaan zitten kijken. De mussen zijn er als de kippen bij om die bolletjes zachte wol te komen halen voor in hun nestje.
kijk maar;Het is heel leuk om naar te kijken. Twee mussen die kibbelen om een hetzelfde stukje pluis, terwijl er nog een heleboel pluizenbollen naast liggen.

Weelde is het ook als je het groen in je tuin tot leven ziet komen. De eerste bloementrosjes hangen in de druivenstruik, de radijsjes lijken aan te slaan. Overal door de tuin heen komen witte viooltjes die zichzelf vorig jaar hebben verspreid tot bloei. (maar goed dat ik niet zo fanatiek heb geschoffeld, dan had ik ze nu niet gehad.)

Om van deze weelde te kunnen genieten heb je geen weelderig gevulde portemonee nodig. Toch wel prettig.

3 opmerkingen:

  1. Het is inderdaad een feest in de tuin.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, zo heerlijk buiten. Wat een leuke foto's We zaten vandaag alweer buiten en genoten van het geluid van allerlei vogeltjes en het is al zo groen dat het half mei lijkt. vorig jaar heeft mijn man een groot pakket tulpenbollen gehad en die staan zo weelderig te bloeien. Ik heb een nog ""uitbundigere"""foto als header op mijn weblog gezet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk! Heerlijk, de Lente :)

    BeantwoordenVerwijderen