woensdag 7 mei 2014

Op reis naar Rome

Ik ben aan t inpakken en regelen. Komende vrijdag ga ik naar Rome. Enkele dagen bij mijn dochter logeren.

Op dit moment is zoon net terug in het land. Hij is nu nog op het vliegveld Eindhoven. Hij is er al enkele dagen geweest. Ik kijk uit naar zijn thuiskomst en zijn verhalen. Hoe zal hij het gehad hebben? Het is voor hem zijn eerste reis naar het buitenland. Schoolreis niet meegerekend. Met vriend van dochter is hij naar Rome gereisd. De terugreis heeft hij alleen ondernomen. Nu moet hij nog uitvogelen hoe hij weer thuis komt met de trein.

Eigenlijk is het niet te geloven. Een retour Eindhoven is bijna  € 40,- , het retourtje Rome was maar € 78,-. Vrijdagmorgen word ik vanaf half 6 weg gebracht naar het vliegveld. Ik wilde vroeg bij mijn dochter zijn zodat we nog iets aan de dag zouden hebben. Ik had me alleen niet gerealiseerd dat ik nooit met het openbaar vervoer om half 8 in Eindhoven kan staan. Gelukkig bood iemand me aan om me weg te brengen. Ik vind dat toch bijzonder hoor, dat iemand voor mij zo vroeg op staat, zo'n eind gaat rijden en dan weer alleen terug moet rijden. Hoe kan ik haar op een originele manier bedanken?

Ik ben dus al een beetje bezig met de voorbereidingen voor de reis; batterijen laden voor de camera, controleren hoe ik eventueel in t buitenland voordelig kan bellen of watsappen. Wat ga ik wel of niet mee nemen?
Wat kan een mens daarover dimdammen zeg. Aanvankelijk had ik plannen om weinig mee te nemen. De benodigde shampo, tandpasta of docuchegel gewoon van dochter te gebruiken.  Scheelt een hoop gedoe met zakjes om de spuitbus doen of om vloeistof verpakkingen. Scheelt ruimte en gewicht.
Ik heb toch maar mini's gehaald. Weet ik zeker dat ik haar er niet mee belast. En misschien gebruikt zij wel produkten die mij juist last geven. Van shampo tegen vet haar bijvoorbeeld, krijg ik weer stro-haar op mijn hoofd.
Ga ik wel of geen sandalen mee nemen? Hier is t maar net 14 graden, daar zal t zo'n 19 graden zijn of hoger.
Wat zou ik voor dochter mee kunnen nemen? Waarmee zou ik haar kunnen verrassen? Gevulde koeken, krentenbollen? Kan dat zo mee in de tas?  Moeders heeft me al wel gevraagd of ik voor haar naar iets op zoek wil gaan in Italie.  Dus daar kan ik me zowiezo mee bezig houden.

Het is voor mij jaren geleden dat ik gevlogen heb. Dochter waar ik nu naar toe ga was er toen nog niet eens.

Manlief, zijn dochter en mijn zoon blijven samen thuis. Vreemd hoor, zo lang op reis gaan en de anderen thuis laten.

2 opmerkingen:

  1. Pindakaad,drop,speculaas dat soort lekkers wat ze daar nie kan krijgen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow een retourtje rome voor €78,- dat is goedkoop! Ik heb mijn ticket gekocht bij www.paperflies.com voor €90,-. Dit was wel in het hoogseizoen, maar het scheelt natuurlijk wel veel.

    BeantwoordenVerwijderen