woensdag 28 mei 2014

Pizza met de broodbakmachine

Vandaag maar weer eens gemaakt; Pizza. De zelfgemaakte pizza maak ik altijd met de broodbakmachine. Dat gaat heel goed. Dus als je 'm niet meer gebruikt voor t broodbakken, dan kun je 'm nog van stal halen om pizza's te maken.
Voor een bakplaat heb je nodig;
 280 ml water
2 el olie
450 gr. bloem
1 1/2 tl zout
1/2 tl suiker
1 tl droge gist
Dit deeg maak je met het deegprogramma van je broodbakmachine. Heb je er nou geen speciaal deegprogramma op dan kun je ook een ander programma gebruiken en het er uithalen kort voor de baktijd begint.

Als de machine zijn werk doet kun je ondertussen een duik in je koelkast nemen en er alle restjes die geschikt zijn voor je pizza pakken. Ik bak meestal een kleine pond gehakt rul aan. Je kunt ook blokjes ham of zo nemen. Pittig kruiden (met cajun kruiden). Ik voeg er meestal een handvol rode, handvol groene en handvol gele paprika's aan toe. Een half blikje mais, wat champignons. Vandaag had ik wat snijboontjes over van gisteren. Die heb ik er gewoon doorheen gedaan.
Helemaal naar eigen smaak te maken dus. Of die van je kinderen.

Ik werk al jaren met een kunststof bakfolie. die is heel vaak te hergebruiken. Even afnemen met een natte doek en je kunt t zo weer gebruiken.
Het deeg uitrollen tot een dunne lap en verdelen over de bakplaat. 
Ik maak er altijd 1 grote plaatpizza van. Je kunt er ook 2 ronde pizza's van maken. Op de bodem doe ik dan altijd een basissaus van tomato frito van de grote tomatenketchupfabrikant. Ik heb wel eens een ander merk geprobeerd, maar die was vaak veel dunner of minder vol van smaak. De echte tomato frito blijft het lekkerst. Het buitenste randje een cm vrij laten.

Oven voorverwarmen op 220 graden.

Op de tomatensaus komt dan het gebraden ,,,,prutje? Verdelen over de hele pizza.
Daaroverheen een flinke hoeveelheid geraspte kaas.
15 - 20 minuten bakken in het midden van de oven.

Eet smakelijk!

En  zo heb je je broodbakmachine toch mooi weer eens gebruikt! Of gebruik jij 'm ook nog steeds geregeld?

1 opmerking:

  1. Ik gebruik de bakmachine voor kneeddeeg. oa voor Poğaça / Turkse gevulde broodjes.
    Deze broodjes kun je vullen met kaas (voor de vega variant) en met gehakt of een mengsel van vlees en groenten. Of gewone broodjes met (of zonder) nigella zaad
    Recepten zijn op internet te vinden oa. bij mijn mixed kitchen

    BeantwoordenVerwijderen