vrijdag 16 mei 2014

Terug uit Rome.

Woensdagavond ben ik terug gekomen uit Rome. Rugzak wegzetten, douchen en gelijk weer weg, want moeders was jarig. Ze werd 70! Dan moet je er wel even heen toch? Dat moet gevierd worden. Zeker als je weet dat zo'n 5 - 6 jaar geleden haar toekomst veel korter leek. Ze moesten toen maar veel gaan genieten samen, want dat zou niet lang meer duren....
Zij is er nog en de kanker is verdwenen! Ik beleef dat als God-dank.
Moeder ziet dan anders.

Vrijdagmorgen ben ik in alle vroegte weggebracht naar het vliegveld in Eindhoven. Het vliegtuig vertrok om 8.05 uur. Kwam ik dus mooi op tijd in Rome aan hen hadden dochter en ik nog een hele dag samen.
Lopen we het vliegveld af om op de lokale bus te wachten en wat staat er aan de overkant van de weg?

De fiat 500L waar wij ooit voor hopen te kunnen sparen!  Staat daar een partij te schitteren in de zon! Toch heb ik ze hier niet zo heel veel gezien in Rome. De veel kleinere 500 of de smart is hier veel praktischer. Een kleine auto parkeer je makkelijker ergens tussen. Hier zie je weinig grotere auto's.Wat heeft ze me veel laten zien. Ik heb me de blaren gelopen! Letterlijk! In Rome was het enkele dagen 23 - 24 graden. Heerlijk weer om lekker in t shirt en 3/4 broek op sjouw te gaan. Geen korte broek. Dat vind ik zelf niks in de stad en is niet handig als je een kerk in wilt.

Wat is het leuk om zo te gast te zijn in een studentenhuis. De Spaanse bewoonster had een loge, de Turkse bewoonster had een loge, dochter had mij als loge en er woont een Oostenrijks meisje. Een mooi stel bij elkaar. Lekker internationaal, met als voertaal engels. Studententijden zijn natuurlijk wel andere tijden als de mijne, maar ik heb er genoten.
Leuk om ook met t hele stel een keertje uit eten te gaan. Leuk om met je dochter op stap te gaan. Nee niet stappen, op stap. Uit eten in een van de vele restaurantjes. Dan merk je dat t echt waar is dat het uit eten gaan in Nederland zo heel erg duur is in vergelijking met andere landen. Ik ga bijna nooit uit eten, maar ik gok dat je voor een pizza margerita in een restaurant toch gauw een euro of 9 betaalt? Daar was t 3,-. Komen er nog wel kosten  (1,50) bij voor het tafel dekken. En in een restaurant koop je een fles water. Thuis drink je water uit de kraan. De boodschappen voor thuis eten zijn daar duurder als hier.
Over mijn Rome reis heb ik nog een hoop te vertellen, maar ik hou het in dit stukje maar even over het eten. Anders haal ik helemaal alles door elkaar.

Deze lunch kostte me 5,-. Een salade van tomaat, mozarella en basilicum. Hoe heet dit nou ook alweer? Dochter zei nog dat deze salade in het restaurant waar zij heeft gewerkt in Nederland zo alleen al meer kostte. En een gerecht met farfalle pasta, gesmoorde aubergine en 2 soorten brood. Een fles water deelden we.

 S'morgens aten we biskwietjes die je moest dopen in de melk.....En dat noemen ze ontbijten? Was dat n studentenontbijt of een italiaans ontbijt? Daar ben ik nog niet helemaal achter. Dochter had gelukkig ook wel meergranenbrood in huis. Ze gaf al aan dat dit brood bewerkt moest zijn want het bleef wel heel erg lang vers aanvoelen.

Italiaanse koffie: Een piepklein beetje, maar beresterk!

Ook leuk om de ene keer in een italiaans restaurant te zitten zoals de toeristen dat verwachten en de andere keer in een italiaans restaurant van de italianen zelf. Lange rijen tafels, tl verlichting, maar o zo gemoedelijke bediening. Daar spraken ze geen engels, maar de sfeer is zo anders. Ik spreek geen woord italiaans, maar dat heeft dochter wel snel geleerd in die tijd dat ze nu daar is. Communicatie met de italianen verliep dan ook vaak via dochter.

Ik vertel nog wel meer over mijn belevenissen en gedachtes daar, maar nu is het bedtijd.


1 opmerking:

  1. Aha lekker die koffie Mmmmmm. En dat mooie weer komt ook hier naar toe :)

    BeantwoordenVerwijderen