vrijdag 2 mei 2014

Tuinklussen

In de afgelopen week hebben we een tuinkast gekocht.
We hebben ook wel gekeken naar een mooie houten tuinkast, maar die zijn veel te duur. Nu hebben we er een van kunststof. In de tuinkast willen we alle bloempotten gaan zetten. Die hebben afgelopen jaren steeds in de schuur, het fietsenhok of buiten gestaan. Overal dus. Daar werden ze niet beter van. Er zijn er dan ook verschillende kapotgevroren, gebarsten of zijn gaan bladderen.
Ze zijn in ieder geval allemaal flink vies geworden en in een nieuwe kast wilde ik geen vuil geworden bloempotten zetten. Het was lekker weer, dus ben ik de potten gaan schrobben.
Daarna heb ik ze in het zonnetje gezet om te drogen.


Na het soppen lekker de nieuwe kast inruimen. Nu staan alle potten wat meer geordend en bij elkaar. De bloemenvazen zijn in de schuur blijven staan, daar staan ze meer vorstvrij dan in de buitenkast.

Van het een kwam het ander en ik rommelde nog een tijdje door. Witte viooltjes verspenen. Die staan nu in een vandaag schoongemaakte aardewerk pot.
De andere kast waar de potten eerst in hebben gestaan heeft een ander plekje en andere bestemming gekregen. Het wqs een open kast, ook van kunststof. 
Zo was ik best content met hoe ik nu op het tuintje keek.
Was.
Want zo ziet mijn tuintje er vanavond uit.

Morgen gaan ze voor de derde keer de bestrating aanpassen. De derde keer in de 3 jaar die we hier nu wonen. De eerste was de aanpassing voor ons als nieuwe bewoners. Daarna werd er gerepareerd omdat er verzakkingen waren ontstaan in de bestrating. Die werden gerepareerd, maar toen ontstond er een verhoging, er was wat teveel "gecorrigeerd". Morgen verbeteren ze niet een klein stukje, maar de hele bestrating gaat op de schop. Dat is de bedoeling. Het is nog even spannend of alles helemaal af komt.

3 opmerkingen:

  1. Succes met de bestrating! Komt vast goed, drie maal is scheepsrecht!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een gedoe met die bestrating! Hopelijk is het 3 keer scheepsrecht.
    De tuinkast vind ik leuk. En ik herken het verlangen naar een houten versie, en dat die te duur is!

    BeantwoordenVerwijderen