donderdag 5 juni 2014

Gedeelde smart is.....Leuk! (avondvierdaagse)
De bewoners in de verzorgingshuizen in onze stad die willen, lopen mee met de avondwandelvierdaagse. In een rolstoel. Worden dan geduwd door vrijwilligers vanuit alle geledingen.
Ik had beloofd om op de woensdagavond mee te lopen met de avondwandelvierdaagse. Belofte maakt schuld. Ook als de woensdag een flink natte dag belooft te worden.

Woensdagmiddag was al flink nat. Tegen vieren werd het droog en bleef het een hele poos droog. Geen twijfel of we wel of niet gaan lopen. We gaan.
Een enkele bewoner durfde het niet aan en bleef thuis. De pauze was vandaag bij de voordeur voor het huis, dus een thuisblijver nog een keertje uitgenodigd mee te gaan. Hij peinsde er niet over.

Het bleef heel lang lekker droog.Tot bijna op het eind van de route; Een beste onweersbui. Het hóósde. De bewoners zaten lekker droog onder regenponcho's. Grotendeels dan, want natte voeten kregen ze ook, net als wij.  De regen kwam met emmers tegelijk naar beneden en nergens een schuilplek. Dus maar gewoon doorlopen. Eenmaal nat, maakt het ook niet meer uit. Het was niet koud, dus dat scheelt. De grote groep viel wel snel uiteen in kleinere groepjes, want iedereen liep snel in eigen tempo op naar huis. Wij bleven met z'n vieren doorlopen. Onze bewoonster vond het maar raar hoor, dat we gewoon doorliepen.
Als je eenmaal doornat bent heb je ook wel weer schik samen. Leuk om te zien als je collega weer even het meisje wordt en met beide voeten tegelijk in een diepe plas springt!

Weer thuis (op het werk) de bewoners gelijk de natte spullen uit en samen een bakje hete soep of koffie als  afsluiting. Even gezellig nakletsen.

Daar zullen we t nog lang over hebben, deze hoosbui. Het was een hele beleving. Voor bewoners en vrijwilligers.6 opmerkingen:

 1. hier ook die super bui regen en ook tijdens de avond 4 daagse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echte stoere meiden, maar iets heel anders. Heb je een virus in je computer? Ik heb nu al een paar keer gehad dat als ik een reactie bij je wil typen een sexdate-website krijg. Ik klik die gewoon weg maar het is wel gek. Heb je daar al meer over gehoord of zit het virus in onze computer? geen idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toch een hele belevenis, wat wil je nog meer ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het klinkt eigenlijk hartstikke leuk! En echt saamhorig en gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik reageer even zoals Thedadigitaal heeft gedaan, om te kijken of ik ook vreemde sites krijg. Hiervoor moest ik wachten tot ik op de pc van een ander kon. Tot nu toe ben ik niets vreemds tegengekomen.
  Groet, Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nee, nu werkt ook alles normaal.

  BeantwoordenVerwijderen