vrijdag 13 juni 2014

Moestuinder van niks.

Ik weet dat ik een stadstuinier ben en er niet echt veel sjoege van heb...
Maar ik had wel verwacht dat ik radijsjes zou kunnen telen. Dat is toch een niet zo moeilijke groente om te telen? Er zijn zelfs zakjes te koop met radijsjes kweken voor kinderen. Een kind kan het dus... wil de verkoper ons suggereren.
Ik dus heel enthousiast radijsjes geteelt. Eerst voorgezaaid in de zwarte bakken van mijn werk waar eerst het eten in gezeten heeft. Toen de plantjes groot genoeg waren heb ik ze verspeend en uitgezet in de tuin. Lijkt me niet zo moeilijk toch?  Ik heb goed opgelet of ze niet opgegeten worden door rupsen of slakken, dus daar kan ook niks mis mee gaan. De kippen zijn er nog van af gebleven en hebben geen radijsjes opgegeten.

Kan ook niet want er groeien helemaal geen radijsjes...! Als ik in de winkel een bosje radijs koop, zitten er bladeren aan ongeveer zo groot als mijn hand. Geen stelen. Mijn radijsplantjes zijn nu al zo hoog, ze komen tot aan mijn heupen! En geen radijs te bekennen!
Ja ik weet dat radijs onder de grond groeit als een knolletje. Dus had ik er al eentje de grond uitgetrokken om eens onder de grond te kijken... Wel wortels, maar geen radijs...Huh? Nee, echt niet!

Ik heb maar even foto's gemaakt.Mijn moestuinieren voor radijs heeft dus niks opgeleverd, zonder dat ik weet wat er nou mis is gegaan. Ik heb met radijs dus gemoestuinierd voor niks. Een moestuinier van niks dus.

Dit zeg ik met een flinke dosis zelfspot hoor, t is niet dat mezelf nou helemaal af zit te kraken. Maar mocht je op basis van mijn foto's weten wat er mis ging, dan hou ik me aanbevolen. Want misschien promoveer ik binnenkort dan wel van moestuinier van niks naar beginnend moestuinier.


4 opmerkingen:

 1. Dun zaaien, niet verspenen, geregeld een slok water geven.. Deze zijn doorgeschoten en gaan zaad zetten.
  Je kunt ook nu weer zaaien.

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Balen zeg! De radijsjes zijn bij ons warempel wel gelukt. Mijn man kwam er helemaal trots mee binnen lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Radijs moet je terplekke zaaien. Je kunt ze niet verplanten. Dan gaan ze doorschieten. Je kunt nu wel zaad gaan winnen van deze planten. Nog even wachten en dan de zaadpeulen oogsten en drogen. Dan heb je de 1 e 3 jaar genoeg zaad

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dieper zaaien, en minder zaadjes. Groeten van Anna

  BeantwoordenVerwijderen