vrijdag 4 juli 2014

Er is genoeg om door te geven | Magazine GenoegHet blad Genoeg is een opvolger van De Vrekkenkrant.  Een krantje die uitnodigde tot consuminderen. Niet steeds méér, méér, of nieuwer, nieuwste.
De vrekkenkrant stond vooral vol met tips om je aan het denken te zetten over je consumeergedrag en om te besparen. Het blad Genoeg is daar uit voortgekomen. De insteek van het blad ervaar ik anders. Wat filosofischer wat minder op de praktische uitvoering.

Je kunt het nu zelf uitproberen. Klik daarvoor op;
 Er is genoeg om door te geven | Magazine Genoeg - er is genoeg voor iedereen

Sommige mensen associeren me nog steeds met de vrekkenkrant. Dat kost me meestal wat moeite, omdat ik al snel invul dat dit negatief bedoeld of minstens met een negatieve ondertoon is. als ik erover probeer na te vragen kan ik niet goed achterhalen hoe het bedoeld is.
Dat blad bestaat al lang niet meer. Ook hoef ik niet meer zo krampachtig op mijn uitgaven te letten als ik dat toen moest. Toen was het een privé-kramp-situatie.
Het bewust met mijn middelen omgaan is wel een aard van het beestje en blijf dan ook moeite houden met dingen weg doen, ook al is het naar de kringloopwinkel. Het is ook mijn aard om te kijken of het ook op een voordeliger manier kan dan in eerste instantie wordt gepresenteerd. En enkele keer geef ik die tips dan ook spontaan door aan iemand. Soms reageert die dan als door een wesp gestoken. Het blijft een gevoelig onderwerp hier in Nederland, ondanks jaren van crisis. Ik ben dus wel steeds voorzichtiger en behoudender geworden in het aanbieden van tips. Doe dat steeds minder, ook al moet ik soms mijn lippen zippen als die het er dan over heeft dat dit of dat zo duur is. Maar genoeg hierover. Nu weer over het blad Genoeg.

Eerlijk gezegd vind ik het blad Genoeg prijzig. Ik ben nu wel blij met het nummer dat we online kunnen lezen.  Het blad wordt dan ook hélemaal gelezen en de tips wil ik onthouden. Als je op de link bovenaan klikt, kun jij het blad ook online lezen. Het zal een reclameactie zijn om meer mensen kennis te laten maken met het blad. Daar werk ik graag aan mee.

http://genoeg.nl/templates/tpl15_genoeg/images/header_magazine.png
En wat vind jij van het blad?
Hoe reageer jij op ongevraagde tips om iets voordeliger te kunnen doen?


5 opmerkingen:

 1. Altijd vrijwillig consuminderaar geweest. (rentmeester) In de gelukkige omstandigheden dat inkomen daar geen rol in speelt. Nog steeds krijg ik graag tips en lees daarom veel blogs. Had al een abonnement op de vrekkenkrant, daarna jaren op "genoeg". Inmiddels vind ik het blad te duur en te veel "filosofie". Dus opgezegd. GENIET van je blog. hrtlkgrt Marry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik haal het uit de bieb, en lees het met plezier. Maar ik vind het inderdaad wel vrij duur. En voor wat ik er uit haal zou ik het niet kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook ik ben al jaren lid. Maar vind het de laatste tijd niet mee je van het. Ik heb nog een hele stapel. Die wil ik je wel komen brengen. Ik woon ook in harderwijk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Las Genoeg al jaren, ben toen even gestopt maar miste het toch en ben nu weer abonnee. Inderdaad zijn er minder tips maar ik lees het hele blad behalve over de moestuin maar dat leest mijn man wel weer.
  tip voor jou: maak eerst een foto van hetgeen dat je weg wilt doen dan is het makkelijker om weg te doen ( kringloop, marktplaats) Ik zet de foto's op mijn pinterest. En het idee dat een ander er nog wat aanheeft maakt dat ik er beter afstand van kan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik las ook genoeg en de vrekkenkrant daar weer voor, ik mis de oude bladen ook, en ook ik vind het blad te duur worden, lees het daarom maar in de bieb.

  BeantwoordenVerwijderen