donderdag 18 september 2014

Badkamer verbouwing.Zo ziet onze badkamer er nu uit. Er wordt druk verbouwd. Je kunt hier goed zien welk effect kleine of grote tegels op een ruimte hebben.

De bouwers zijn afgelopen maandag begonnen. Op dit moment ligt er egaline op de vloer te drogen en zijn ze een dagje weg. Ze hadden een andere klus tussendoor. Aanvankelijk baalde ik daarvan, maar nu vind ik het wel even prettig, even geen herrie aan mijn hoofd en het rijk alleen. Moet ik over een half uurtje op mijn werk zijn, dus kan ik nog maar kort van de rust genieten.
Deze verbouwing doen we niet zelf. Dat zou te lang duren. Wij zijn geen vaklui, zelfs geen hobby-isten. We zouden dan helemaal lang zonder wasmachine en douchegelegenheid zitten.
Morgenvroeg kwart voor 8 staan ze weer op de stoep en wordt er verder gewerkt. Met een beetje mazzel kan ik me vanavond op mijn werk douchen. Daar val ik er dan niemand mee lastig. Van verschillende kanten wordt aangeboden om de was of het douchen bij hun te doen. Ik merk toch dat ik daar moeite mee heb. Moeite om aangeboden hulp aan te nemen. Geven lijkt toch makkelijker. Stom he?
Aan de andere kant, met een beetje geluk kunnen we vandaag over een week alles weer gebruiken. En het is mooi weer om klein spul even door een sopje te slaan. Op een camping gebeurt het vaak net zo en heb je soms ook kleren lang liggen voor het gewassen wordt. En de vanzelfsprekendheid en gemak waarmee alles in de was gegooid wordt (inclusief je lijf) wordt weer even opgeschud. Voor de jongeren niet verkeerd.

6 opmerkingen:

 1. Hier net de badkamerverbouwing achter de rug, wat een heerlijke luxe om je weer lekker in je eigen huis te kunnen douchen.
  de wasmachine staat bij ons niet in de badkamer, een week niet wassen zou ik echt niet redden, dat zou voor mij de grootste ramp zijn, ik zou dan denk ik wel gebruik maken van het aanbod om ergens anders te wassen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De verbouwing van onze badkamer ligt alweer een poosje achter ons, gelukkig. Duurde een maand en heb toch wel een paar wasjes bij moeder thuis gedraaid. Douchen deed ik niet iedere dag, maar poedelde wat aan het aanrecht met washand. Twee maal p/w met dochter naar moeders huis en daar douchen. Man douchte op het werk. Maar ja, het blijven toch echt luxe problemen... niet dan? Menigeen zou de luxe willen hebben van de keus kunnen maken om je badkamer te verbouwen. Dat bedacht ik me op de koude momenten op de fiets terug naar huis, met een nat hoofd en dankbaarheid voor zoveel moois wat me te wachten stond en de meewerkendheid van moeder en buren. (die hebben echt wel last van ons gehad, met al die herrie)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog even doorbikkelen en straks heerlijk genieten van je nieuwe badkamer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het ook vaak lastig om hulp aan te nemen! Maar weet je: eigenlijk gééf je juist ook als je hulp accepteert! Je gééft mensen een fijn gevoel dat ze zo aardig en behulpzaam zijn en je geeft ze de kans iemand te helpen.

  Zo bekeken is het eigenlijk flauw om mensen dat fijne gevoel niet te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal gelijk in! Maakt het makkelijker om een aanbod aan te nemen. Bedankt.

   Verwijderen
 5. ha wij zijn net klaar heerlijk hoor succes met de laatste loodjes van de verbouwing

  BeantwoordenVerwijderen