dinsdag 30 september 2014

Gedachten over zondagmorgen.

Afgelopen zondag kon je in de dienst naar voren gaan om een getuigenis te geven; je ervaringen in je leven met God vertellen.
Ik ben niet naar voren gegaan. Niks bijzonders meegemaakt.......

Ik kan niet vertellen over een wonderlijke genezing; Geen van ons is ziek.
Ik kan niet vertellen over een wonderlijke voorziening van god; Onze voorraadkast zit gewoon al vol. Geen envelopjes met geld gevonden in onze brievenbus; Hier in huis heeft een ieder die wil een baan. Ik kan geen sensatieverhalen vertellen over een wonderbaarlijke redding. We zijn gewoon allemaal heelhuids thuisgekomen.
Ook geen wonderlijke bescherming; We gaan er van uit dat we betrekkelijk veilig zijn. Dat dochter gewoon op de fiets naar school kan, dat we niet beschoten worden of bespuwd.
Als we thuis komen staat er te drinken in de koelkast; electra doet het gewoon en vanavond kunnen we lekker onder een warme douche. Ons water is zuiver en veilig. Vorige week onze badkamer laten verbouwen. Kostte een tijdje sparen, maar we hebben er geen armoe voor hoeven lijden.
De hond uitlaten kunnen we in het bos op de hoek dus de natuur is dichterbij. Nog dichterbij is de ruime voor- en achtertuin waar we in en van mogen genieten. Geen angst voor overstromingen, windhozen, vulkaanuitbarstingen, nee, gewoon een lekker septemberzonnetje.
Tijdens mijn werk mogen meeluisteren naar een optreden van een interkerkelijk koor. Zelf een luisterend oor kunnen bieden aan mensen op mijn werk en in mijn huis.

Nee, geen getuigenisverhaal van mijn kant tijdens de dienst. Mijn leventje was zo gewoontjes afgelopen week.
Totdat je je realiseert dat al die gewone dingen waar wij niet eens bij stil staan, eigenlijk niet zo gewóón zijn. Als we al die dingen die we zo gewoon zijn gaan vinden eens benoemen, optellen en ze zien als zegeningen, giften van God, dan kijk je er heel anders tegenaan. Wil je die Gever ervoor bedanken. Dankjewel zeggen.

Heb jij Hem hiervoor al eens bedankt?
Hij geeft het je, Hij wil een band met je. Wat mooi dat die Gever nog veel meer heeft gedaan om Zijn band met jou te herstellen. Heb jij hier al eens naar gevraagd?

Dank U wel !!

3 opmerkingen:

 1. Ik dank Hem iedere dag. Vandaag ook voor jouw getuigenis. hrtlkgrt Marry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi en tel je zegeningen. Op mijn blog kun je lezen over dankbare dinsdag zomaar een dag in de week waarop je eens stil staat bij de dingen die je blij en dankbaar maken.
  Ik kom tot de conclusie dat je veel beter over dingen na denkt en er echt eens bij stil staat.
  Gewone dingen zijn al een zegen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig zoveel zegeningen iedere dag weer.
  Dank u wel Heer.

  BeantwoordenVerwijderen