donderdag 27 november 2014

Mobieltjes in het bos

Gisteren;
Overal kom je mobieltjes tegen; in de trein, op straat, aan de keukentafel, in bed bij de kinderen, en ook in het bos.
Vanmorgen zag ik weer zo'n wandelend mobieltje. Gezellig in gesprek met de persoon aan de andere kant van de lijn.

Ondertussen dwarrelt haar jonge hond alle kanten van het bos door. Een jonge hond is van nature speels en onbesuisd. Zo kwam deze hond ook op onze hond afstuiven. Ze zijn ongeveer even groot. Zita is al een dagje ouder. In maart wordt ze al 12. Zita was niet gediend van al dat jonge gespring en gerèn. Eerst probeerde Zita weg te lopen van die andere hond, maar zonder succes. Die andere hond rende er vrolijk kwispelend achteraan. Leuk! Spelen! Rennen! Dan maar even snauwen. Zita probeerde dat even maar werd niet gehoord door de hond en niet door de baas van de hond.  Die liep gezellig bellend langs ons heen.

 Een jonge hond is net een klein kind. Als die ziet dat baasje heel ergens anders mee bezig is, dan vergeet hij prompt alle geleerde regels. Pup bleef dus lekker doorgaan met dollen.Toen heb ik Zita maar aangelijnd en ben het bos uitgelopen. De wijk in.

Vanmorgen;
Toch weer lekker het bos in. Ook niemand tegengekomen. Het hele bos voor ons alleen. Lekker kuierend, kijkend (ik) en snuffelend (Zita) door het bos. Zie ik dat de grote beuk die 2 jaar geleden is omgezaagd nu bewoond wordt door de eerste paddenstoel. Over enkele jaren is er van de stomp van de beuk niks meer terug te vinden.
Ik heb er twee foto's van gemaakt;

8 opmerkingen:

 1. .. en dus zelf ook je mobieltje gebruikt in het bos ;-) Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's! Ja lastig, loslopende honden. Afgelopen voorjaar sprong een hond tegen mij op en hapte. Speels bedoeld en gelukkig zonder gevolgen, maar het baasje vond het nog grappig ook. Ik niet dus, ik ben allergisch voor veel huisdieren.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja die mobieltjes af en toe es gewoon uit is ook wel handig,
  als ik onderweg ben heb ik geen behoefte aan een mobiel of muziek op ik kan zo heerlijk mijmeren onderweg thuis zet ik dan wel een muziekje op als ik aan het werk ga

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een bemoedigend en mooie blog, ik zag u via christelijke bloggers...ik zal zeker terug komen lezen...groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie foto's! En ik vind het best erg dat iedereen altijd met een smartphone loopt. Je mist zoveel...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aan een mobiele telefoon zit ook een uitknop aan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie foto's, mobieltje is makkelijk voor foto's en bellen als het nodig is maar niet op de fiets of in het bos. Zo jammer, je hoort de mooie geluiden van de natuur niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kenmerkend voor de maatschappij waar we in leven. Iedereen zit inderdaad op zijn mobiel, steeds meer onbewust van de omgeving. Soms heb ik echt de neiging om dan de telefoon af te pakken en kapot te gooien. Ach, beter doe ik dat niet anders zijn de kosten van de telefoon reparatie voor mij. En het is ook nog eens ''asociaal.''

  BeantwoordenVerwijderen