dinsdag 16 december 2014

vermoeiende nacht.

Wat kan een mens het 's nachts druk hebben! Ik werd rond half 3 of zo wakker en toen begon het;
Mijn gedachten gingen naar een moeder die die avond bevallen is.
ik wil die en die nog bellen, en die ook.
ik kan wel chocoladevla maken morgen - o maar dan moet ik eerst cacao hebben.
ik moet de pianist nog ziekmelden bij mijn collega.
vanavond is het kerstdiner van mijn werk, wat trek ik aan, ga ik van tevoren mijn haar nog bijkleuren?
de belastingpaieren moeten nog uitgezocht en opgeruimd worden.
ik kan beter niet zo vaak omdraaien, daar word ik alleen maar wakkerder van. stil blijven liggen, misschien slaap ik dan sneller.
de huiskring is woensdag onverwachts in ons huis, hierover moeten sommige mensen nog gebeld worden, nog gauw even stofzuigen voor ze komen, nog iets lekkers halen voor bij de koffie.
ik moet naar de wc.
ik moet nog automatische betaalopdrachten stopzetten omdat we van bank wisselen.
de kerstkaarten moeten nog geschreven worden. het etiketten maken voor de enveloppen zal dit jaar wel weer niet lukken omdat ik er niet aan toe kom uit te pluizen hoe dat moet. Ik heb t ooit geleerd met office 2007, nu lukt t me niet meer.
hoor ik daar nu een zoon opstaan om naar zijn werk te gaan?
wat kook ik te eten voor de thuisblijvers?
de kring voorbereiden is altijd door degene bij wie het thuis is. deze keer onverwachts bij ons. wat doe ik als voorbereiding?
ik wil de pc die helemaal weer gebruiksklaar is weer in orde maken en aansluiten, maar waar zet ik die neer?
manlief moet ook zijn bed uit om naar het werk te gaan. zal ik mee uit bed gaan?

Op een gegeven moment ben ik toch weer in slaap gevallen en werd pas om half 10 wakker. Dan is de dag al een stuk voorbij! al die dingen die ik vannacht bedacht had, hoe krijg ik die nu in die paar uurtjes? Want rond half 5 wil ik op mijn werk zijn om daar als vrijwilliger mee te werken met het kerstdiner. ik ben dan gastvrouw voor mijn tafel. ik mag dan wel mee-eten.
vanmorgen eerst maar eens ontbeten, hond uitgelaten, even om het hoekje gekeken bij zieke zoon, boodschappen gedaan en enkele mails de deur uitgedaan. Zo snel weer de laptop uit en even doorwerken.

2 opmerkingen:

  1. Herkenbaar... :-) Hopenlijk slaap je vannacht beter en het komt vast goed met de kring etc.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een goede tip is om uit bed te gaan en in de kamer gaan zitten, ik laat dan de verarming laag staan, zodat je ook afkoelt. Ondertussen ga ik lezen maar omdat bij jou zoveel dingen door het hoofd gaan, kun je die ook gaan opschrijven op lijstjes. Dan hoef je het niet allemaal te onthouden, dan na een kwartiertje als je het een beetje koud krijgt weer in bed stappen. Daar is het dan lekker warm en komt meestal de slaap. Over opschrijven gesproken, ik ga ook wel eens na een paar minuten uit bed om wat op te schrijven dan ben ik het kwijt uit mijn hoofd.
    Slaap ze!

    BeantwoordenVerwijderen