donderdag 4 december 2014

Voordelige familiekalender of familieplanner

Ze hangen al een hele tijd weer in de winkels; familiekalenders, familieplanners of familieagenda's. Al een paar jaar koop ik ze niet meer, maar maak ik ze zelf.

Goedkoper, maar ook praktischer. Deze kalenders zijn vaak per week. Dan moet ik dus 52x alle namen opschrijven. Daar heb ik geen zin in. Er zijn ook wel maandkalenders te koop. Maar toen ik begon met ze zelf maken, waren er nog weinig familiekalenders voor 6 personen. Ook nu moet je die nog wel zoeken. Ik heb ze nu niet meer nodig voor 6 personen, dus heb ik intussen wat meer keus gekregen. Maar die dingen kosten gauw € 12,95 of zo. Zelf maken kost bijna niets. Nou ja, een middagje knutselen om de kalender op te leuken. Maar echt nodig is dat niet.
Via Excel maak ik een tabelletje met de namen en die kopieer ik dan naar Word. Ik schuif er een beetje mee heen en weer, zorg dat het mooi over het blad verdeeld wordt en print t uit. Natuurlijk kan ik ook al met de plaatjes printen, maar ik gebruik gewoon 1 standaard basisblad voor alle maanden. Dus elke maand heeft hier om te beginnen 31 dagen. Die wis ik dan later even uit met zo'n typp-ex rolletje.

 Wil je een voorbeeldje?

T is geen beste foto, dat geef ik toe. Maar zo heb je wel een indruk hoe je heel voordelig zelf je familiekalender kunt maken. Nog leuker is om je jonge kinderen in te schakelen bij het versieren van je kalender.

7 opmerkingen:

 1. Nog voordeliger: een gezamenlijke digitale kalender. Via Gmail kun je allerlei kalenders koppelen en allemaal tegelijk inzien en vullen. Ook als je niet thuis bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk!

  Ik krijg elke keer op mijn verjaardag een kalender voor in de keuken met ruimte genoeg voor iedereen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk bedacht maar ik hou het toch bij mijn omslagkalender en de kids mogen / moeten zelf hun uitstapjes enn dergelijke opschrijven en .....dat gaat heel goed

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kreeg gratis kalenders van Rootsmagazine, de E.O. en de plusmarkt. Dus ik kom het jaar wel rond met voldoende ruimte om alles op te schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Slim! En met die fruitstickers lijkt het vrolijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heel handig. maar zijn de vakjes niet te klein als er meerdere dingen op moeten? of ben ik de enige die er veel op kwijt wil :p

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goh leuk gemaakt zeg. Maar net als Dertiger zegt: heb je wel genoeg schrijfruimte?

  Ik heb vaak 2-3 afspraken op een dag, dus dat gaat niet lukken. Ik heb nu weer een gewone agenda waar alles in komt voor 3 personen.
  Belangrijke afspraken komen nog op briefjes op de kast of achter/voordeur.

  BeantwoordenVerwijderen