donderdag 8 januari 2015

Bedbelevenissen

Een titel met een dubbele bodem. Maar het gaat hier ook echt om de bodem. De bodem van het bed. En nee, we zijn er niet doorgezakt!

Een paar dagen geleden was ik in een ijverige bui en wilde even grondig onder het bed zuigen. Het bed moest toch ook verschoond dus konden we gelijk even de joekels van matrassen er af en onder het bed zuigen. Joekels van matrassen want ze zijn heel erg dik. Dus ook zwaar. Gelukkig zijn het wel eenpersoonsmatrassen. Was het ook nog eens een tweepersoons, dan was t helemaal niet meer te tillen geweest.

Om onder het bed te zuigen kun je via de zijkant zover mogelijk met de stofzuigerstang proberen onder het bed te komen. Maar dan kom je meestal niet helemaal bij het middenstuk. die dag moest het middenstuk onder het bed ook maar eens gezogen. Dus matrassen er uit, bodems electrisch omhoog, even zuigen en bedbodems weer naar beneden. Wilde mijn bodem niet meer naar beneden! Deed helemaal niets meer!

Dus het eerste wat we deden is kijken of er stekkertjes losgeraakt waren door het stofzuigen. Niet dus. Stekkers er allemaal even uit gehad. Niets. Boekje opgezocht. Misschien is de motor oververhit geraakt en moet u deze even laten afkoelen en het later weer proberen. Ok, proberen we het later weer. Niets. 
Maar ik wil vannacht wel gewoon horizontaal slapen. Ik zag mezelf al helemaal zoals vroeger in de beddestee half zittend slapen. Heb ik me in het openluchtmuseum eens laten vertellen. Leek mij geen optie voor komende nacht. Er zat een labeltje aan het bed vast. Wat staat daar op?  Hoe ik het bed weer handmatig horizontaal kan krijgen. Pffft. Gelukkig, het bed is weer plat. Later die dag weer geprobeerd om het bed weer aan de praat te krijgen, zonder resultaat.

Inmiddels zijn we een paar dagen verder en heb ik de servicedienst maar eens gebeld. Er waren 11 wachtenden vóór mij. Gelukkig kostte het 0,55 per gesprek, niet per minuut. Dat verlicht het wachten een beetje. Wachten terwijl de meter doortikt vind ik zo frusterend.
- Bedbodem is niet meer in het assortiment.
- Zitten alle kabels goed vast? Ja.
- Probeer eens om de afstandsbedieningen onderling uit te wisselen.
- Kom anders de afstandbediening omruilen, het zal vrij zeker niet de motor zijn.
Om de afstandbedieningen uit te wisselen moest ik weer de matrassen van de bedden sjorren, nachtkastjes verplaatsen en onder de bedden duiken. Toen ik overal makkelijker bij kon toch nog even geprobeerd oftiehetdeed. 1 tel! 1 tel deetiehet. Hee, dat geeft nieuwe inzichten. Ergens een draadje los of toch een stekkertje los? Even iets getikt en gerammeld met de afstandsbediening en het blok dat er tussen zit. Schiet er een klepje los....Blijken er 2 AAA batterijtjes in te zitten! Die had ik nog in huis, dus die eerst maar eens vervangen......Hij doet het weer!

Kan ik gaan mopperen dat ik nu helemaal voor niks mijn kamer verbouwd heb, maar hierdoor ontdekte ik toch wel waardoor het kwam. De servicemedewerker heeft het ook niet over batterijen gehad. Ik wist ook helemaal niet meer dat ik ze er 1,5 jaar geleden ingedaan had.
Heb het nu maar bijgeschreven op de beschrijving...al denk ik dat ik deze belevenissen wel  herinner als over 1,5 jaar de batterijen weer vervangen moeten worden.
Zo iets simpels, zoveel gedoe.

2 opmerkingen:

  1. ha ha wat is het leven van een huisvrouw toch ingewikkeld tja 1 voordeel heb je nu je weet hoe het zit en de slaapkamer is schoon :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig verhaal, wil je eens goed poetsen.........

    BeantwoordenVerwijderen