vrijdag 9 januari 2015

De DVD speler..

Lange tijd geleden heb ik een complete set gekocht; Flatscreen tv, homecinemaset, DVD speler met harddisc recorder. Kostte een kapitaal, maar dan had je ook goed spul.

Dat was dus echt toch wel een miskoop. Het mocht dan wel spul zijn van een erg goed merk en dan ook nog het uitgebreidere produkt. Maar als ik er als gebruiker niet mee uit de voeten kan wordt het toch nog een miskoop. Die harddisc recorder heb ik nooit als zodanig gebruikt en het dolby surround systeem heb ik nooit echt goed "gehoord". Intussen is de techniek allang weer achterhaald. De DVD werd Blue Ray, de smart tv deed zijn intrede en volgens de jongens moet ik helemaal geen DVD speler meer kopen; achterhaald en niet meer nodig. Wat moet ik dan met mijn DVD's doen? Er zitten films bij die ik nog niet eens gezien heb.
Die DVD's heb ik nog niet gezien omdat de speler het heeft begeven. De CD's voor muziek kunnen wel gewoon worden afgespeeld, maar een film DVD wordt niet herkend. Of krijg ik de melding disc error of error. Ik heb er een tijdje mee doorgemodderd, maar wil er toch wel actie op gaan ondernemen. Het irriteert me dat ik spul in huis heb waarvan ik de simpelste functie niet van kan gebruiken.Toendertijd heb ik zelf het hele spul aangesloten en geinstalleerd. De ontvanger voor digitale tv is er later ook door mij vlekkeloos tussen geplaatst. Dus denk ik wel enig technisch inzicht te hebben. Alleen ben ik daarna op dit gebied stil gaan staan en zijn de ontwikkelingen in recordtempo doorgegaan. Nu heb ik geen flauw idee meer wat er allemaal te koop is op dit gebied.

Ik heb er zo lang mee gewacht omdat ik onzeker ben over wat nu wijs is om te doen. Kan het af met een simpelere DVD speler? Past dit dan wel op de home cinemaset? Die heb ik misschien nodig voor het geluid? Koop ik een DVD speler of moet ik over op blue ray, want dat schijnt ook DVD's af te spelen en ben je toch meer "bij de tijd". We hebben hier een losse DVD speler staan, maar die past niet bij wat we hebben.
Of stappen we over op een smart tv omdat je dan ook films op afroep kunt kijken? Onze apparatuur is 10 jaar oud. De tv heeft wat lichtbruine vlekken in het scherm als het scherm helemaal wit is. Bij gewoon tv kijken valt het niet op. Dan vervang je die tv toch niet? Wij niet. Het werkt nog. Wat nog werkt vervang je toch niet?

En als we dan toch gaan voor vervanging, dan ligt dezelfde fout als toen ook weer op de loer. Het gevaar is nu dat we een smart tv kopen waarvan we maar de helft aan mogelijkheden gebruiken. Hoe gaan we dan onze films en muziek afspelen? Als die apparaten worden wel technisch steeds vernuftiger, maar niet gebruiksvriendelijker.

Heb jij onlangs nieuwe apparatuur gekocht waar je goed mee uit de voeten kunt en wat je echt een aanrader vindt?  Of juist een misser?

2 opmerkingen:

  1. Kun je dvd speler van laptop niet aansluiten op je HC-set ben je zo klaar. Wat werkt vervang je niet Haha een van onze eerste tv,s was bijna 25 jaar en wou maar niet stuk onze huidige is ook alweer 15 jaar oud maar volgen jaar komt er wel een nieuwe :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, dat is zo vervelend vind ik altijd! Apparatuur waarmee je niet uit de voeten kunt! Ik gebruik onze dvd speler nauwelijks meer, omdat we veel Netflix kijken.

    Onze laatst tv komt van marktplaats en is gelukkig makkelijk te bedienen!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen