woensdag 14 januari 2015

Van oliebollenmix naar krentenbrood.

Vorige week was bij de supermarkt de oliebollenmix in de aanbieding. Per pak maar 0,25. Ik heb dus ook enkele pakken meegenomen. De cassierre had zich al afgevraagd wat iedereen toch wilde met die oliebollenmix. Na het nieuwjaar wil toch niemand meer oliebollen? En toch gingen ze grif van de hand vertelde ze. Ik kon haar vertellen waarom ze zo hard gingen; Om er krentenbrood van te bakken!

Recept;
1 pak oliebollenmix (500 gr.)
300 ml water
150 - 200 gram rozijnen.
Ik heb er 2 eetlepels vloeibare margarine bij gedaan, maar weet niet of dit echt nodig is.
Doe de mix en water en boter in de broodbakmachine. Zet de machine aan op normaal of zoet. Doe de rozijnen er pas bij als de machine dit aangeeft.



Makkie toch?
Smaakt heerlijk!


7 opmerkingen:

  1. ook ik heb vorige week een brood gebakken van oliebollenmix net als vorig jaar. Ik heb geen broodmachine, dus gewoon in de mixerkom met deeghaken. Na de eerst rijs is het moeilijk om de rozijnen erdoor te werken. Het brood smaakte trouwens heerlijk.
    Lidy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een idee !!!!! dit ga ik opslaan echt geweldig

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedenavond, binnenkort ontvang ik mijn eerste broodbakmachine. Ik bak altijd al van oliebollenmix krentebrood, maar dan in de oven. Hoe weet ik wanneer ik de gewelde krenten en rozijnen moet toevoegen. Ik doe trouwens 500 ml water en bier. Zou dit te veel zijn voor een broodbakmachine?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo familie, binnenkort ontvang ik mijn eerste broodbakmachine. Nu bak ik altijd al krentenbrood van oliebollenmix in de oven. Dit wil ik nu ook met de broodbakmachine gaan proberen. Ik doe altijd 500 gr, meel en 500 water met bier en 500 gr. gewelde krenten en rozijnen. Zou dat ook in 1 blik kunnen? En wanneer weet ik dat de krenten en rozijnen erbij moeten?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Rianne, (Ik denk dat jij dezelfde bent als gisteren? ik zie je berichten vandaag pas.)
      500 ml water met bier is veel te veel vocht hoor! Zeker na het wellen van de rozijnen. bij 500 gram meel of mix in dit geval, is 300 ml vocht genoeg.
      De rozijnen doe ik na het afspoelen gewoon in de broodbakmachine. Ik wel ze niet. Dit moet er later in, na een signaal van de broodbakmachine. Dus niet gelijk aan het begin. Lees even de gebruiksaanwijzing van de machine. Er zijn programma's waarbij je geen piepje krijgt voor de toevoegingen.
      Veel succes en plezier met t bakken!

      Verwijderen
  5. Dag Hannie, dank je voor je reactie. Ik had even een paar dagen niet opgelet en lees nu je antwoord op mijn vraag. Inmiddels is de broodbakmachine gearriveerd. (wat een bak) Volgens "mijn" recept heb ik het krentenoliebollenbrood gebakken. Het ging super... het leek een mega brood te worden, maar toen plofte hij in.... de smaak is overigens prima. De volgende keer zal ik dan toch echt maar 300 ml. vocht toevoegen.... Vandaag heb ik een biologisch broodje gebakken. Erg lekker, maar wel duur! En morgen (bij het opstaan) hoop ik dat er een tarwebroodje gebakken is... Ik vindt de machine erg leuk en ben benieuwd naar het maken van de lekkerste broden! Voor jou en jullie gezin ook nog heel veel broodjes toegewenst! Gr, Rianne

    BeantwoordenVerwijderen