donderdag 26 februari 2015

Egels van fietsbanden.

Op de donderdagse creamiddag in het verzorginshuis zijn we drukbezig met het maken van egels. Van fietsbanden.

Ik liet deelnemers eens zien hoe ik soms via internet aan ideeën kom voor de creavereniging. Ik typte egels maken in en googelde op afbeeldingen. Daarna zagen we een heleboel gemaakte egeltjes; klei, al dan niet met sateprikkers, gehaakte, van een gevouwen boek, van een klomp, kinderknutselwerkjes en werken uit een heus atelier. Op een gegeven moment zagen ze egeltjes van fietsbanden. Die vonden ze wel leuk om te maken. Nou dat kan.

In de beginperiode van de creavereniging, nu al weer 4 jaar geleden, heb ik ze ook gemaakt. Intussen is de groep deelnemers wel veranderd. Ik ben op zoek gegaan naar dat egeltje, maar ik heb het niet weer terug gevonden. Ik heb zelfs nog gekeken of het niet bij mij thuis in mijn verzameling is terechtgekomen, maar nee. Het was en is spoorloos. Dan maar een nieuw voorbeeld gemaakt. Ik zag wel op internet dat deze makers het slimmer hebben aangepakt als ik enkele jaren geleden. Dit idee neem ik dus over; Niet meer elk driehoekje apart knippen en vastspelden, maar een reepje met driehoeken en die aan de uiteinden vastspelden.

De egeltjes zijn nog niet af, maar we zijn al wel een heel eind op weg;

Je ziet dat ik een half piepschuim paasei heb gebruikt als vorm voor de egel. De binnenkant van de fietsband is bepoederd. Dat moet je er niet afhalen, maar juist gebruiken. Met de stekels moet de bepoederde binnenkant naar boven gericht zijn. Hierdoor lijkt de egel straks van zink gemaakt. Het snuitje, een geknipt breed hart, moet juist weer met de donkere kant naar boven, voor een mooi contrast. Straks komen er nog wiebeloogjes op. Het is nog niet af, maar ik geef je het idee vast.

Update: De egels zijn af!


6 opmerkingen:

 1. Dat is grappig! Moet je daar niet erg sterke handen voor hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, het zijn de binnenbanden en die kun je met een gewone schaar knippen. Je zet de uiteinden van de reepjes vast met een kopspeldje.

   Verwijderen
 2. Ze zijn geweldig! Ze zien er echt als egels uit. Ik ben echt onder de indruk. Wat je al niet met fietsbanden kunt doen zeg!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er echt heel leuk uit. :-)

  BeantwoordenVerwijderen