woensdag 4 maart 2015

Blog bekendheid.

Ik zie dat ik al een hele tijd zo'n 49 volgers heb. Ik weet dat ik wel meer vaste lezers heb. Dat weet ik ook aan de reacties die ik van mensen uit mijn eigen omgeving mondeling krijg. Bij andere bloggers zie ik dat ze soms wel veel meer volgers hebben. Soms wel 400!

Hoe is dat bij jullie gegaan?
Hoe is dat zo  gekomen?
Ofwel; Wat kan ik er aan doen om ook meer volgers en lezers te krijgen, een breder publiek aan te trekken?
Weten jullie sites waar je je eigen site kunt promoten?
Of hebben jullie al die promoties van elkaar, van andere bloggers?

Ik heb ook een plaatje op mijn blog staan waar je je kunt aanmelden om me te volgen.
Er zijn ook mensen die mij via email volgen. Zodra ik een berichtje plaats krijgen zij een emailtje met wat ik gepost heb. Ik heb geen idee wie dat zijn. Of hoevéél mensen een mailtje ontvangen. Hebben jullie dat ook?

Als je al een tijdje met me meeleest, wil je je dan ook aanmelden als volger? Dat vind ik wel leuk om te ontdekken.
Als je al een tijdje als medeblogger meeleest, wil je dan mijn blog ook laten zien op jouw site? Laat t me dan wel weten, dan zet ik jouw blog ook bij mijn doorlinklijstje op mijn blog.

Heb je tips om mijn site meer bekendheid te geven?10 opmerkingen:

 1. Zelf heb ik geen blog ben alleen een vrij trouwe lezer van stuk of 25 blogs al zo'n 4 jaar, bij de meeste klik ik ook nog door op diegene die niet in mijn favorieten staan. Van ongeveer 5 krijg ik e-mail als er een nieuw logje is omdat die zeer onregelmatig bloggen en dat vind ik dan handig.

  Ik geloof niet dat ik ergens volger ben, ik weet ook niet wat daarvan voor of nadeel is, gewoon nooit over nagedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vergat nog over reacties geven: ben 2-3 reageer ik vrijwel elke keer, bij de meeste alleen als ik over dat onderwerp wat kan toevoegen of er iets gevraagd wordt en ik weet er iets van. Bij de meeste reageer ik niet.

   Verwijderen
  2. Bij mij gaat het gelijk als bij Lot hierboven :-)

   Verwijderen
 2. Iemand zei dat je bij andere moet reageren als je zelf ook reacties wilt. Misschien is dat wat?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Hannie! Eerlijk gezegd dacht ik dat ik me al bij je had aangemeld als volger, maar dat bleek niet zo te zijn. Daarom ben ik nu nummertje 50!!!
  Ben al een tijdje trouwe volger van je, je maakt me vaak bewust van bepaalde onderwerpen, daar geniet ik van, dus lekker doorgaan hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik ben nergens volger maar lees wel een niet te groot aantal blogs, die staan bij mij als bladwijzer ( favorieten) en die loop ik dan langs. Vaak reageren bij anderen heeft wel invloed en de titel van je blogje zo kiezen dat mensen bij googelen jouw blog vinden.
  Daarom kijk ik wel vaak bij mijn statistieken en kan dan zien welke blogjes gelezen zijn door googelen of door de link op mijn facebook. Verder ben ik niet zo met aantallen bezig, vind het mooi als er dagelijks een aantal bezichtigingen zijn. Zo heet dat bij wordpress.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. nummer 51 :)
  Ben zelf ook moeder in een (nieuw) stiefgezin en vind het bijzonder om mee te lezen met jou. Ik heb al 10 jaar een blog en heb veel anonieme lezers en weinig echte volgers. Neem gerust een kijkje.
  www.sewinge.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De beste methode is om blogs te bezoeken en zinnige comments achter te laten. Daarnaast kun je proberen je posts zo te schrijven dat je hoog in de zoekresultaten komt met je blog. Zo ontdekken nieuwe mensen je blog.

  Op www.bloggenenloggen.nl vind je veel tips om je blog te promoten! Succes.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben al volger van je, maar hoe je meer bekendheid moet krijgen weet ik ook niet.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen