donderdag 2 april 2015

Net terug van mijn werk.

Ik ben net terug van mijn werk. Nou ja, inmiddels al wel weer bijna een klein uurtje. Vanavond was de grote avond waarin de nieuwe teams werden samengesteld. Eerst gewoon op basis van persoonlijke voorkeur; waar wil je werken, blijven of overstappen. Team 1 en team 2. Daarna werd er gekeken hoeveel uren iedereen werkte en of we zo uit zouden komen met de beschikbare uren per wijk. Daarnaast moest de verdeling een beetje evenwichtig zijn in de samenstelling; grote en kleine contracten, verzorgenden en activiteitenbegeleiders. Dat vereiste wel enig heen en weer geschuif en lef van mensen die uit hun comfortzone durfden te stappen.
De verdeling in teams is gelukt. De verdere verdeling van aandachtsgebieden en taken moet nog gebeuren of basis van voorkeuren, competenties en talenten.

Nog helemaal vol van mijn werk kwam ik thuis, begon net de passion op tv. Dat is me nu even te heftig om aandachtig en geconcentreerd te kijken. Ik ben nu liever even actief bezig. t Is dat ik geen strijkwerk heb liggen, anders was ik dat gaan doen. Ik heb er ook een beetje moeite mee. Het lijkt een evenement te worden, gedegradeerd tot amusement. Ik zit wel in de woonkamer waar de tv aanstaat en zie en hoor dus wel fragmenten. Zo heb ik er moeite mee dat ik aan de presentatrice merk dat zij niet uit de voeten kan met het antwoord van christenen op de vraag waarom hij of zij meeloopt met de passion. Ik heb ook mijn twijfels over in hoeverre zo'n evenement meewerkt aan het grootmaken of bekendmaken van Gods werk voor de mensen.
Maar goed, dat zijn mijn twijfels. God zelf weet er wel raad mee. Met het evenement en met mijn twijfels hierover.

Vanavond heb ik ook al twee keer naar mijn ouders gebeld. Mijn moeder heeft vandaag een dagopname gehad voor een nieuwe hartcatheterisatie. Nu om diverse metingen te verrichten. Bij de vorige bleek dat ze enkele vernauwingen heeft en opnieuw behandeld moet worden. Het is nu al 22.00 uur. Ze nemen de telefoon niet op. Zouden ze al slapen of nog niet thuis zijn?

Ik krijg net bericht van dochter vanuit Sint Petersburg; Ze is druk aan t solliciteren voor een internationale stageplek. Schrijft ze; Nou mams kan gerust zijn; voor Sudan hebben ze een geschiktere kandidaat gevonden. Wáár solliciteert dat kind in hemelsnaam? Kan ze niet gewoon in Brussel of Straatsburg solliciteren?!  Ze mag dan wel de opleiding Internationale Betrekkingen en Internationale Organisaties doen, maar zó internationaal hoeft t toch niet allemaal? Pfft.

Bedtijd. En dat na zo'n avond...!