dinsdag 7 april 2015

Ontrommelen, opruimen, verkopen.

Ontrommelen en opruimen. Twee werkwoorden. Woorden waarmee ik ook aan t werk moet. Nee, wil. Hier in huize dubbelop hebben we ook veel spullen dubbelop. Nog steeds. Zelfs na 6,5 jaar dubbelop. Maar ja, goeie dingen doe ik niet zomaar weg. Weggooien al helemaal niet. Wie wat bewaart heeft wat. Toch?
In ieder geval een huis vol rommel.

Met de kerst was ik ook van plan om veel weg te doen. Alle kerstspullen zijn  weer net zo achter het schot terechtgekomen. Volgend jaar is het misschien weer helemaal in en ik had er ook geen puf in om het uit te zoeken.

Ik ga toch maar weer eens een poging wagen. Een duik in mijn kledingkast als straks de zomerkleren tevoorschijn komen. Wat pas ik niet meer en ga ik ook niet meer passen? Weg ermee. Of wat is al (een beetje) verwassen en kan beter gewoon toch maar weg?
Zal niet meevallen. Want ja, misschien komt t toch weer in de mode, of is het bij nader inzien toch niet zo verwassen,of, of, En zo heb ik alweer heel wat bewaard.

Enkele spullen en vooral ook boeken heb ik al op marktplaats gezet voor de verkoop, maar dat lukt ook niet echt. Werkt dat marktplaats nog wel?
Ook in boerenbont serviesgoed heb ik veel van sommige dingen. Kan best veel van weg. In de verkoop ermee. Maar ben ik te duur of is er nu toch weer minder vraag naar tweedehands? Trekt de economie aan en wil men weer gaan voor nieuw? Ik raak t niet kwijt.

We hebben ook veel huishoudelijk spul over of dubbel. Dit hebben we in dozen gezet omdat we verwachten dat er binnen 2 jaar nog 2 mensen op kamers gaan wonen. Wat wij over hebben staan hoeven zij niet meer te kopen. Wie er het eerst om komt krijgt t mee. Bewaren we het dus nog wel eerst 2 jaar en gaat t dan pas de deur uit. Ontrommelt het nu nog niet echt.

Videobanden, gaan we die nog kijken? We hebben nog wel een videospeler, dus het kan nog wel. Nog even bewaren dus maar. Want tussen die videobanden zitten ook opnames van dochtertje die nu dochter is.

En ken je dat, zomaar wegdoen naar het anonieme kringlooppunt is heel anders dan weggeven aan iemand die er om komt. Komt er iemand om dan is het wel zo weg. 

Ontrommelen en opruimen? Nu nog maar even niet. Want wie weet komt het ooit nog van pas.