dinsdag 12 mei 2015

De uil zit op de railsets, op de railsets zit de uil.

Vanmiddag belde manlief. Nu had hij eens iets leuks om te laten zien! Meestal heb ik de camera bij me en ben ik ook de fotograaf van het een en ander. Nu had hij iets bijzonders vastgelegd. Een uil!

Veel onderdelen van het werk van mijn man staan buiten. Te wachten om opgehaald te worden. Vanmorgen kregen ze onverwachts bezoek.
Een uil heeft de stellingen waar de railsets voor industriedeuren inliggen, uitgekozen om uit te rusten. Hij heeft er de hele dag gezeten. In alle rust. Nou ja, rust.... Er moest wel doorgewerkt worden en enkele railsets moesten er onder weggehaald worden met een heftruck. De heftruckchauffeur was ook wel gecharmeerd van zijn ongewone bezoeker en heeft heel rustig en voorzichtig die onderdelen weggehaald. De uil liet zich gelukkig niet verstoren. Natuurlijk kwamen er veel medewerkers kijken, zelfs helemaal vanuit het kantoor naar buiten om de uil te fotograferen met hun mobieltjes.

Hier de foto's van manlief en de heftruckchauffeur;
Na een beetje zoeken op internet hebben wij leken er een Ransuil van gemaakt. De site www.soortenbank.nl vond ik met de uilen niet erg duidelijk. Dus als er iemand met verstand van uilen meekijkt en ons verteld welke uil dit is; Graag!

Omdat ik toch aan het zoeken was heb ik even rondgekeken of dit eenzelfde soort uilen is als die in Harderwijk en Hierden zijn gesignaleerd.
Ik denk niet dat het precies dezelfde uil is. De harderwijker uil heeft langere pluimen. Zie maar op Harderwijker oehoe. Misschien wel dezelfde soort. Maar die mijn man en collega's hebben gezien lijkt jonger? Maar nogmaals, wij hebben er geen sikkepit verstand van en gissen ook maar wat.

Morgen zal de vogel wel weer gevlogen zijn denken we. En dat is misschien maar beter ook; In het wijde veld zijn ongetwijfeld meer muizen dan op industriegebied. Alhoewel? Die muizen en rattenvallen staan er ook niet zomaar.

5 opmerkingen:

 1. Het lijkt op een jonge ransuil, later wordt zijn masker minder donker en het verendek lijkt hier ook nog wat donzig. Oehoes zijn heel groot en hebben nooit een donker masker.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat het een bosuil is. Een ransuil heeft twee "oortjes" boven op zijn kop.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, wat leuk en bijzonder! Lijkt me leuk om zo maar een uil te zien zeg.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. This is the precise weblog for anybody who needs to seek out about this topic. You notice so much its almost arduous to argue with you. You positively put a brand new spin on a subject that's been written about for years. Nice stuff, simply nice!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volgens mij een jonge ransuil. Wat een avontuur, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen