donderdag 11 juni 2015

Mereljong

 Manlief en ik hebben vanmorgen zo zitten genieten van het mereljong dat door zijn pa gevoerd werd. Het zijn geen heel mooie foto's geworden, maar ik kan je er wel wat van laten zien. De foto's zijn vanuit de huiskamer genomen, dus er zijn wat weerkaatsingen op het glas in de foto's te zien. Het jong is al bijna even groot als zijn pa, maar mist (nog?) een staart.


Je ziet 'm bedelen om voer.

Vanmorgen leefde die dus nog....
Vanavond vond ik 'm naast de keukendeur. Dood. Nee, bijna dood.  Bij het oppakken zag ik dat zijn oogjes nog reageerden. Een héél klein beetje.
Toen ik dat zag ging er toch een klein schietgebedje naar boven; Och Heer, ik kan niks voor dit beestje doen, maar U wel. Hij is nog zo jong. Zijn pa en moe hebben er alles aan gedaan om m zo groot te krijgen en nu dit....Wilt u....?
Ondertussen heb ik m toch bovenop in de groencontainer gelegd. Die bleef openstaan doordat er te veel blad en takken in zaten. Daar legde ik de merel op en ging verder met mijn dagelijkse bezigheden.

Een paar uurtjes later moest ik de container aan de weg gaan zetten omdat die morgen geleegd gaat worden. Wat denk je? Merel foetsie! Helemaal spoorloos verdwenen! Geen veertje meer te vinden. Zelfs de hele tuin doorgezocht, met behulp van de hond, maar niks. Zou Hij dan toch dat gebedje verhoord hebben?

Of zouden de roeken en eksters m meegenomen hebben? Dan zouden er toch wel veren van liggen? Gaan die slepen met n dode vogel? De kat van verderop in de straat? Maar die gaat toch ook niet met een al dode vogel lopen slepen? Een vogel doodmaken en dan meenemen, of laten liggen,  dat kan ik me voorstellen. Stiekempjes hoop ik toch wel een beetje op verhoring van dat schietgebedje. Dat is leuker om te denken dan dat ie nou aan de andere kant van de schutting ligt dood te zijn.
Nou ja, hoe dan ook; De vogel is gevlogen!


3 opmerkingen:

  1. Hij is vast gevlogen hoor. Ze zijn soms zo sterk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jonge merels kunnen zich "dood" houden bij gevaar. Wellicht heeft een poes hem te pakken willen nemen maar was ie niet interessant meer toen hij geen sjoege gaf. Ik heb hetzelfde meegemaakt.

    Groetjes, Roelie

    BeantwoordenVerwijderen