maandag 15 juni 2015

Overuren. Overwerk.

Overuren, die maak ik er wel een paar deze week. Komt op zich goed uit, want manlief is zijn overuren kwijt door zijn knieoperatie. Nu heb ik een arbeidscontract van 13 - 18 uur per week. Vorig jaar was dit nog 9 - 18 uur per week. Dat heet dan een contract van 100 - 200 %. 100 % is dan die 9 uur. Vanuit de CAO mag dat niet meer en is de CAO aangepast. Nu konden ze het aanpassen naar 9 - 13 uur, maar omdat ik vorig jaar gemiddeld 13 uur per week werkte wilde ik dat graag zo houden. Nu dus 13  - 18 uur per week.

Deze week zijn er mensen met vakantie en er zijn mensen overgestapt naar het andere team. Nee dat zeg ik niet goed; alle activiteitenbegeleiders van onze werkgever  in onze stad zijn op 1 avond bij elkaar geweest en hebben we 2 nieuwe teams gevormd. Uit het team waar ik nu werk zijn enkele mensen met grotere contracten naar het andere team gegaan. Hierdoor zijn er bij ons gaten gevallen en zijn er 2 mensen met vakantie. Daarom ben ik deze week, dat is van zondagmiddag tot zondagmiddag, voor 40 uur ingeroosterd. 40 uur! Echt wel een beetje veel van het goede.
Daarna ben ik op maandag en dinsdag vrij en werk ik weer 20 uur in 3 dagen. Ik hoop, tegen beter weten in, dat het in juli en augustus toch iets rustiger zal zijn.

Er worden nu wel weer nieuwe medewerkers gezocht als medewerker welzijn en activering. Zo ben je 2 jaar lang bang voor het behoudt van je baan en zo zoeken ze ineens weer mensen.

Het aanpassen van mijn arbeidscontract is trouwens nog leuk lucratief geweest. De uren die ik in de maanden maart en april al uitgekeerd had gekregen zijn herberekend op basis van mijn nieuwe contract. Het staat wel op je loonstrookje; uurloon normaal en een iets lager uurloon voor overwerk. Maar dat dit verschil zo'n verschil uit zou maken had ik niet verwacht. En dit gaat dus nu voortaan zo uitwerken. Leuk! Want nu gelden de uren boven die 13 uur pas als overuren, niet al bij 9 uren zoals het tot maart was.
Gunstig toch?2 opmerkingen:

  1. Dat is een leuke financiële meevaller inderdaad! Fijn voor je!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Raar dat overwerk minder oplevert.

    BeantwoordenVerwijderen