donderdag 18 juni 2015

Schoolreis.

Schoolreis. Vroeger was het een schoolreisje. Met nadruk op die 2 laatste letters.

Ik kan me nog herinneren hoe verbaasd ik was toen ik van onze Belgische vrienden hoorde dat hun kinderen met school op skiklas gingen. Dat was daar heel normaal. Dat het een schep geld kostte was ook heel normaal. Intussen is het bij ons ook heel normaal, zulke dure reizen voor de schooljeugd. Zoonlief is 3 weken geleden met school een week naar Barcelona geweest. In de week dat hij in Barcelona zat kregen wij ouders al weer een brief voor de volgende reis. Een sportweek voor de examenklas.
Een sportweek in Oostenrijk met keuze voor zomersporten als raften, paragliding en klimmen of voor de wintersport, skiën en snowboarden.
Er staat in het aanmeldformulier wel dat de ouders garant moeten staan voor de volledige kosten van € 500,-. Er staat ook in het aanmeldformulier dat de leerling ook moet ondertekenen voor het feit dat pa en ma niet de hele reis bekostigen maar de leerling zelf ook een deel op zich neemt. Welk deel laten ze in het midden. Daar kunnen de leerlingen zelf met pa en ma afspraken over maken.
Die reis is van 18 tm 25 september en alleen als je in de examenklas zit. Dus blijven zitten is niet mee.
Zoonlief wil wel graag mee. Het is geen verplicht onderdeel. Maar ja, zeg eens nee tegen zoiets?
Nou ja, hebben we in die week even een koelkastplunderaar minder ;-)

6 opmerkingen:

 1. wij waren vroeger al blij als we een dag (te voet) naar een grote speeltuin gingen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Onze zoon zit in het gooi op een VMBO en gaat drie dagen naar Heino. Kosten EUR 90 inclusief een dagje pretpark.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wij hebben hier hetzelfde, oudste zoon ging in leerjaar 3 naar Tsjechië de kosten waren rond de €350, in het vierde jaar gingen ze naar Engeland dit was na het examen en niet verplicht maar wij vonden het een hele leuke afsluiter van het VMBO de kosten waren rond de €450. Afgelopen voorjaar is hij met school naar de Ardennen geweest , MBO kosten waren €250, Geen spijt van gehad maar het zijn wel hele bedragen, vaak moet er nog wat gekocht worden (zaklamp of dat soort dingen). Groet Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hartstikke leuk, maar wat een bedragen zeg....
  Voor de kinderen een hele ervaring, maar ik denk dat ikzelf wel even zou moeten slikken....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik snap wat je bedoelt! Mijn dochter moet dit jaar naar Rome en dat kostte 620,-... Maar ze wil dolgraag en het hoort er op die school gewoon bij.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super leuk! Het is wel een heel bedrag, maar ik ging 7 jaar geleden ook mee op Tweede Fasereis naar Barcelona en het was geweldig. Een laatste keer met je klasgenoten op reis, voordat het grote avontuur begint dat studeren heet.

  BeantwoordenVerwijderen