zondag 21 juni 2015

Zondagavond. Na een heel drukke week.

Bloggen als je moe bent. Hoogstwaarschijnlijk niet erg verstandig...

Van de ene zondagmiddag tot de andere zondagmiddag heb ik 40 uur als activiteitenbegeleidster gewerkt. Inval wegens het opvullen van ontstane gaten door vertrokken collega's en vakanties van andere collega's. 40 uur binnen een week en dat op een locatie wat niet je thuishaven is, ik raadt t niemand aan. Vanavond was ik dan ook echt sjacherijnig en heb ik me een beetje teruggetrokken. Leek me veiliger, voor iedereen.
Lekker een beetje rondneuzen op t internet, leuke stukjes lezen, en tja, dan begint t toch weer te kriebelen om zelf ook te schrijven.
Over mijn werk wil ik ook nog wel wat kwijt, maar dat doe ik nu maar niet. Heb net het werk een beetje los kunnen laten. En dat mag ik komende 2 dagen blijven doen. Daarna heb ik weer 20 uur in 3 dagen tijd. En dat met een contract van 13-18 uur per week. In de maanden juli en augustus zit ik ook steevast boven mijn maximum aan uren. Dus steevast boven de 18 uur per week.
Niet over het werk zei ik net.....

Ik heb net dit fotootje op facebook gezet van mijn Tupperware serveerwonder.
Ik heb er een, maar dan zonder de vergiet die er in hoort. Daar ben ik dus nog naar op zoek. Heb er al eens naar gevraagd bij een oud-collega demonstratrice, maar die kon er ook niet aan komen.
Als iemand het ergens tegenkomt die niet al te veel verkleurd of beschadigd is, dan mag je m voor mij meenemen. Kosten worden wel vergoed.
Nu het weer kersen en straks druiventijd is, is dat ding wel heel prettig in gebruik. Je kunt er ook je macaroni en rijst in koken. Maar hoe dat ook alweer moet?

Heb jij wel eens een fotootje op facebook gezet van een ding wat jij zocht? Is het je gelukt om er zo aan te komen? Ik heb ook op de site van marktplaats gekeken om er een advertentie te zetten. Maar "te koop gevraagd" die rubriek kon ik niet meer vinden. Bestaat niet meer? Of gewoon niet goed gekeken. Ik zag er ook een prachtige set donkerblauwe serveerschalen! Heel voordelig en bij mij in de buurt. Zal ik? Heb ik het nodig? Dat niet, maar wel bruikbaar. Toch?

Het was ook een pittige week in een heel ander licht. We hebben te horen gekregen dat mijn moeder borstkanker heeft. Nog goed behandelbaar, maar toch.... Binnen 3 weken krijgt ze een borstsparende operatie, gevolgd door bestralingen.
Kort voor ons trouwen in 2008, kregen we te horen dat ze longkanker had. Al gevorderd tot in fase 4! Tijd om voor te bereiden op het afscheid. Ze kreeg chemo, bestralingen, de hele reutemeteut. Ze genas! Goddank! Hiervóór had ze dikke darmkanker. Is geopereerd. t Is weg.
Nu toch weer borstkanker. Breekt er toch weer een zware en spannende tijd aan.

Morgen gaan we naar hen toe. Ook in het kader van vaderdag. Manlief is zelf ook vader. S morgens moest ik werken en s middags kreeg hij visite voor vaderdag. Dus gaan we pas  morgen naar onze vaders. Het is wat later, maar dan kunnen we er ook echt aandacht aan besteden.

Voor nu is het bedtijd. Morgen mag ik uitslapen!

4 opmerkingen:

 1. Ik kijk niet/nauwelijks op Marktplaats, alleen als ik zelf wat wil verkopen.

  Dat serveerwonder zit er goed uit, is er geen te koop gevraagd in de regio fb pagina? Soms hebben mensen nog wel eens iets liggen :)

  Sterkte met je moeder, spannend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb er een paar weken geleden ook nog een in de kringloop bij ons gevonden zonder deksel voor 0.75 cent en nu heb ik een deksel kunnen bestellen via tupperware voor 7 euro ik denk dat ze de zeven ook nog wel verkrijgbaar zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Macaroni koken in het serveerwonder is zoooo makkelijk: droge macaroni erin, kokend water en een scheutje olie erbij. Deksel er op en rustig laten staan. Af en toe doorroeren en kijken of het al gaar is. Zeef/binnenbak met macaroni eruit halen. Uitlekken. Klaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat spannend met je moeder, sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen