vrijdag 31 juli 2015

Deken haken.

Van wat grotere granny's ben ik een deken aan het haken. De lapjes zijn wat groter omdat me dit makkelijker en ook mooier lijkt. Ik ben er niet steeds mee bezig. Zo af en toe. Ik heb de lapjes eens op bed gelegd om te kijken hoe het er ongeveer uit gaat zien en hoever ik al ben. Ik zag al wel dat ik nog een hoop te doen heb. Moet ik wel eerst nog wat wol bijhalen...Ik was begonnen met de bolletjes wol die ik al in huis had liggen. Die voorraad raakt aardig uitgedund.Voor de winter wil ik m wel af hebben. bij ons ligt er in de winter ook vaak een oude grand foulard overheen. Die hoop ik dan niet meer nodig te hebben.

Toen ik net op mijzelf ging wonen heb ik ook eens een lapjesdeken gehaakt. Toen met meer verschillende kleuren en materialen.  Gemaakt van restjes. Die lapjes had ik niet op een goede manier aan elkaar vastgemaakt en bleven losgaan. Na jaren is die deken toch weggedaan. Nu maak ik er toch weer één. Nu met alleen blauwe, grijze en witte tinten. Ik denk dat dit een wat rustiger totaalbeeld geeft.

Het haken en breien is weer helemaal in. Op verschillende plekken ontstaan haak en breigroepjes. Zo leuk! Zelfs van de andere kant van de stad komen ze om te haken en te breien.
Ben jij ook iets aan het maken?

5 opmerkingen:

 1. Ik haak een deken voor de oudste die op kamers gaat. Een golfjes deken in grijs lichtblauw en wit. Voor de jongste en de middelste in granny stripes een deken gehaakt. Een in blauw wit grijs en rood. En voor de middelste in roze kleurtjes.
  Gr. Jolanda.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Word heel leuk!

  Ik haak ook veel en breien doe ik ook. Als ik dekens haak dan doe ik dat van stylecraft dk. Blijft heel mooi kan goed gewassen worden en is betaalbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie kleuren. Ik brei een beer momenteel en moet veel tellen sus een klusje voor als ik niemand om me heen heb.
  Verder probeer ik een muis te haken van het facebook project muis Jantje, een speciale muis voor mensen met dementie, ze schijnen er rustig van te worden. ook dit is een tel project. Verder ben ik mutsjes aan het breien waar je niet bij na hoef te denken, heerlijk zulke projecten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die wordt mooi! Ik ben een tasje aan het haken van granny's. En een babydeken voor m'n vriendin en een deken voor op de eettafel... of gewoon voor op de bank...:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi zeg! helaas ben ik echt verschrikkelijk met haken, maar ooit zou ik ook zo'n deken willen haken...

  Ik ben al een jaar bezig met een deken te breien, maar dat schiet ook niet op, er zijn altijd andere dingen te doen... Eigenlijk zou ik de discipline moeten opbrengen om iedere dag een paar toeren te breien...

  BeantwoordenVerwijderen