maandag 13 juli 2015

Goedkoper bellen.

Vanaf morgen ga ik goedkoper bellen. Ik had een abonnement waarin ik onbeperkt kon bellen naar vaste en mobiele nummers. Hiervoor betaalde ik €12,50 per maand. Kon ik onbeperkt bellen. Onbeperkt!
Maar ik belde bijna nooit.

Dus dat stopgezet. Als ik nu bel betaal ik 0,10 starttarief en naar een vast nummer 0,03 per minuut. Naar een mobiel nummer 0,157 per minuut. Dan moet ik wel veel bellen en kletsen om die 12,50 per maand op te maken.
Dat levert mij dus elke maand voordeel op in plaats van het voordelige onbeperkt bellen.

En misschien zijn er zo wel meer "voordeeltjes" die bij even doorrekenen niet zo voordelig blijken. Ik ga nog eens verder kijken.
Misschien heb jij ook wel zo'n voordeelabonnement van iets wat eigenlijk niet zo voordelig blijkt te zijn. Wil je t ons ook laten weten? Kunnen andere lezers er ook iets mee gaan doen.

Zo kun je ook denken aan je abonnement op een tijdschrift of dagblad. Hoe lang ben je daar al lid van? Jaren? Dan betaal je het volle tarief. Ga het opzeggen. Ze willen je graag houden! zij komen wel met een voordeliger aanbod of met een leuke attentie.
En je energieleverancier. Heb je die al eens gebeld dat je wilt overstappen naar een goedkopere concurrent? Wedden dat ze je terugbellen met een goedkopere prijs?
Maar deze manier van weken moet je liggen. Niet iedereen wil dit zo gaan aanpakken. Doe alleen wat bij je past.

En het abonnement van je mobiele telefoon? Hoe is het daarmee?  Verbruik je al die MB's internet ook? En je belminuten? 300 gratis SMS-jes per maand in je abonnementskosten? Waarschijnlijk app je al je berichtjes al maanden. Via Wifi. Misschien heb je nog wel een zwaar en duur abonnement waarvan je de helft niet eens meer gebruikt. Stopzetten die handel!
Succes!

4 opmerkingen:

 1. WElke provider heb jij nu? Ik betaal bij KPN ook 0,10 starttarief naar ook 0,10 per minuut voor bellen naar vast nummer en ik dacht ook naar mobiel. Daarom durf ik al bijna niet meer te bellen. 10 minuten bel je al gauw en dat is dan 1,10 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik koop meestal een prepaid kaart. Ik bel bijna nooit dus ik denk wel dat dit het voordeligste is.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op dit moment heb ik een €0,- abonnement . Je betaalt eenmalig € 25,- en hebt elke maand 100 belminuten, 100 sms-jes en 100 mb. We waren eerst bang dat dit een To Good To Be True abonnement was, maar dat is het niet. Mijn man heeft eerst gekeken of ik niet over de 100 minuten en mb's heen ging, maar gezien ik bijna overal WiFi heb en vrijwel niet bel, was dit perfect.
  Mocht je wel meer verbruiken kan het abonnement omhoog gezet worden. Het is van Choozze. Dus misschien heeft iemand er wat aan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja kom je aan 105 mi/sms/mb dan wordt het echt dokken en is het veel duurder dan welke andere provider dus altijd blijven opletten.

   Verwijderen