19 juli 2015

Recepten voor hartige taart.

De laatste stukken hartige taart zijn al op en ik ben vergeten er een fotootje van te maken. Jammer. Je zal het dus moeten doen zonder foto, maar het recept is wel heel eenvoudig.
Ik heb via facebook eens een recept voorbij zien komen van een eenvoudig recept van hartige taart. Eerder maakte ik deze altijd met behulp van een pakje mix voor hartige taart. Ik heb ook nog steeds zo´n pak staan, maar ik weet inmiddels een makkelijkere manier.

De basis is  voor alle taarten
Een bodem van ongeveer 6 of 7 velletjes bladerdeeg. De taartvorm eerst invetten. Bladerdeeg iets laten ontdooien en de randen goed samendrukken. 
Experimenteer met de verschillende vullingen.
Mix 3 of 4 eieren luchtig en roer er een bekertje van 200 ml creme faiche door. Giet deze saus over de vulling.
30 tot 40 minuten in de oven, ongeveer 200 of 225 graden.

Ik heb intussen wat geexperimenteerd met verschillende vullingen die ik je nu hier ook wil geven.

Het recept dat ik een keertje op facebook zag is Broccolitaart.
1 broccoli
1 ui
spekblokjes (ik neem meestal een half pakje, 125 gram)
geraspte kaas
peper en zout naar smaak

Kook de kleine roosjes broccoli 5 minuten.  Bak de spekjes en ui lekker krokant. Leg deze vulling op de bodem van bladerdeeg. Giet de saus erover en strooi een flinke handvol geraspte kaas over de taart.

Paprika gehakttaart.
250 gram gehakt
een flinke mok of soepkom vol paprikastukjes
1 grote ui
klein beetje mais
eventuele restjes worteltjes of boontjes
Cajunkruiden naar smaak

Gehakt rul aanbraden. Ik doe dat altijd zonder eerst boter in de pan te doen, het gehakt is van zichzelf vet genoeg. Groenten meebakken die nog rauw zijn. Cajunkruiden toevoegen of peper, zout, paprikapoeder en chilipoeder.
Over deze hartige taart hoeft geen geraspte kaas, maar het kan wel.

Franse  Kaas Uientaart.
4 uien
2 ons Gruyere kaas
150 gr bacon (of spekblokjes)
Theelepel gedroogde Rozemarijn.

Snij de bacon in reepjes en bak deze krokant. Leg de bacon vast op de bodem van bladerdeeg. Strooi de rozemarijn over de bacon of bak ze mee met de uien. Bak de uienringen lichtbruin en leg deze op de bacon. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Strooi hierover de geraspte Gruyere kaas. Giet hierover de saus.

Drie heel verschillende recepten vanuit eenzelfde basis.
makkelijk te maken en ideaal voor een warme dag. Je kunt het ook een dag van tevoren maken en koud serveren. Of een stuk mee in je luchtrommel. Ook lekker als borrelhap. (Dan wel kleinere puntjes snijden.)

Heb jij hier nog aanvullende receptideeen op.
Laat t ons maar weten. Dan komt het hieronder bij de opmerkingen. Hebben we straks een hele rij recepten voor hartige taart!

(P.s. De leestekens zijn niet helemaal zoals ik ze wilde hebben. Het gebeurt wel vaker  dat als ik aan het schrijven ben voor mijn blog het toetsenbord anders reageert. )

2 opmerkingen:

  1. Je kunt hartige taart ook maken met plakjes diepvries deeg voor hartige taart i.p.v. bladerdeeg. Net zo makkelijk maar veel minder vet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijke recepten. Ik voeg er vaak allerlei restjes groente aan toe. Bewaar deze er(al dan niet rauw) speciaal voor. Broccoli, bloemkool en andere kool gaan goed samen, bij mij zijn deze alleen wel eens wat te waterig.

    Over die leestekens: Je hebt waarschijnlijk de verkeerde taal ingesteld staan, bij mij verandert deze soms ook op onverklaarbare wijze. Onderin je scherm staat (meestal tenminste) een toetsenbordje; als je hierop klikt, kun je de taal van Nederlands terugzetten naar Amerikaans Engels. 't Is niet logisch misschien, maar zo krijg je de juiste leestekens.
    Succes ermee.

    BeantwoordenVerwijderen