maandag 10 augustus 2015

Huurprijzen.

De huurprijzen in de grote steden exploderen. Net nu mijn dochter er woonruimte zoekt. En met haar nog vele anderen. Waarschijnlijk met jarenlange wachtlijsten?

Nu wonen dochter en haar vriend nog in een studentenflat in Amstelveen. Een half jaar na het afronden van zijn studie moet hij er uit. Hij hoopt zijn studie voor 1 september af te ronden, anders komen er weer collegekosten aan. De studiefinanciering is opgehouden. Dus moeten ze voor 1 februari andere woonruimte. Mijn dochter heeft ondertussen eerst nog 5 maanden stage in Bratislava. Kan dus alleen online op zoek naar woonruimte en werk. Na haar stage hoop zij ook haar studie af te kunnen ronden en zich samen te gaan settelen. Ze hopen werk te vinden in en rond Amsterdam / Den Haag. Ergens daartussen willen zij wonen. Hoe kom je er achter waar er woonruimte is? Of gebeurt het toch nog wel eens dat een bedrijf bemiddelt met woonruimte?

Is die woonruimte dan betaalbaar? Voor kopen zullen zij wel niet in aanmerking komen...Het inkomen zal nog te onzeker zijn met een net beginnende baan.

Het zal toch niet nodig hoeven zijn dat ze een boemerangkind wordt? (Een boemerangkind is een kind dat na jaren op zichzelf toch weer in het ouderlijk nest komt wonen, om welke reden dan ook.)
Dat willen we allebei liever niet. Dat hebben we open en eerlijk naar elkaar uitgesproken. Ze heeft na haar stage 4,5 jaar op zichzelf gewoond en een eigen leven geleid.

Nog een paar weken, dan gaat ze al weer voor een half jaar naar het buitenland. De derde keer een half jaar weg. Het begint gewoner te worden.
toen ze naar Rusland ging wilde ik daar niet heen. Maar ik hoop dat we in oktober naar Slowakije kunnen. Kijken hoe het daar met haar gaat. Stage lopen is toch weer anders dan studeren.
Ben me al een beetje aan het oriënteren op dat land. Wie is daar wel eens geweest? We zullen er niet zo heel mobiel zijn door manlief's blessure. We gaan naar Bratislava en nabije omgeving.
Ik ben er al aan het kijken naar de huurprijzen van een vakantiehuisje...

4 opmerkingen:

 1. Het is inderdaad enorm gestegen, die huurprijzen. Natuurlijk krijgt ze wel huurtoeslag, dus kunnen ze misschien toch ook particulier kijken? Wij hebben ook jaren particulier gehuurd, en kregen nog best wel wat huurtoeslag. Kom je toch weer uit....
  Succes in ieder geval met zoeken, het valt niet mee....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een spannende tijden! Je ligt een fase op mij voor. Mijn kinderen beginnen nu net de middelbare school af te ronden. Wat vervelend dat er zo'n kamernood is en dat de prijzen zo hoog zijn!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inschrijven bij woningwet, die hebben ook loot woningen waarop je kan reageren onafhankelijk van inschrijftijd. Woningen in Amsterdam zijn duur. ze zouden ook omstreken kunnen proberen, Haarlem ofzo. - Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja verschrikkelijk, onbetaalbaar ik maak dat persoonlijk mee

  BeantwoordenVerwijderen