woensdag 7 oktober 2015

Vakantie in Lauwersoog

Op dit moment genieten we van een midweekje in Lauwersoog! Wat is het hier mooi! Manlief en  ik zijn samen op stap. De kids (18 en 19) blijven thuis. Wat een zware tijd zullen zij hebben, zonder verzorging en catering aan huis.
Wij genieten hier met volle teugen.

Gisteren zijn we naar de theefabriek geweest in Houwerzijl.
 
Dat was leuk. Vooral het theedrinken zelf. Ze hebben daar wel 289 verschillende soorten thee. Welke moet je dan kiezen? Chocoladesmaak met een vleugje houtvuur. Zo werd de thee omschreven die ik koos. Choco Lapsang. Ken je deze thee? Ik niet. Wat heb ik gegriezeld!  Na 1 slok hield ik t toch voor gezien en de geur van de thee bleef de hele middag in mijn neus hangen. Maar toch vond ik t leuk om geprobeerd te hebben. Het is een bezoekje zeker waard. Het rijden door de kleine Groningse dorpjes was leuk om te doen. Een heel andere bouwstijl dan bij ons op de Veluwe. (Ook een heel andere levensstijl denk ik; op de Veluwe is het vaak heel erg netjes rondom de huizen. Hier is het een stuk losser en rommeliger. Ik denk dat dit wel wat meer bij mij zou passen.)

Daarna gingen we kijken waar Abraham zijn mosterd haalt.
De mosterdmaker was druk aan het maken, dus even wat minder tijd voor uitgebreide toelichting. We wilden hem er ook niet om lastig vallen. Wel was het leuk even rond te kijken. Bij aanschaf van een potje door hem zelf gemaakte mosterd kregen we ook het recept voor de Groningse mosterdsoep.

 Lekker om thuis uit te proberen.
Deze 2 musea hebben we gisteren bezocht omdat toen het weer wat minder was. Vandaag hebben we lekker gefietst. De hele dag afwisselend zon en bewolking gehad. 1 druppel regen tijdens het fietsen, de rest viel s'avonds pas. Toen hebben we lekker de open haard aangestoken.

Vuurtje, warme chocolademelk, CDtje van Thekla (Stories) en samen op de bank, wat wil je nog meer?

Morgenmiddas gaan we met de boot mee vanuit Lauwersoog en hopen we zeehonden te spotten.

1 opmerking:

  1. Wat leuk er even lekker uit! Wat ziet het er gezellig uit met die openhaard... Heerlijk knus!Geniet ervan en ik hoop dat jullie nog de zeehondjes te zien krijgen!

    BeantwoordenVerwijderen