donderdag 8 oktober 2015

Zeehonden spotten.

Vanmorgen brachten we onze gehuurde fietsen terug. We vertelden dat we s'middags zouden gaan varen en zeehonden bekijken. In haar reactie was ze ervan overtuigd dat we ze ook zouden zien. Op de veluwe heb je ook wel wildspeurtochten, maar is er zeker geen garantie dat je ook wild aan zult treffen. Wild laat zich niet leiden. Daarom hebben ze ook niet de  garantie van geen wild, dan je geld terug. Soms heb je geluk, soms pech.
Hier in Lauwersoog hebben we trouwens ook de verkeersborden gezien die waarschuwen voor overstekend groot wild. Zitten er hier ook herten net als bij ons? Ook hebben we de wildreflectiepaaltjes gezien die het wild bij de weg vandaan moeten houden.

 
Dus er zal echt wel iets van groot wild zitten. (Nog) niet gezien. Wel een overstekend konijn tijdens het fietsen.

Misschien is dat met de zeehondentochten anders? Hebben ze altijd een vaste rustplek op de zandbanken?
We hebben ze gezien!
De zeehonden zelf waren ook nieuwsgierig naar ons en kwamen tot vrij dicht bij de boot.
En zo in de vrije natuur is toch weer heel anders dan in de zandbank in het Dolfinarium.
Ook wel bijzonder was het sterk wisselende uitzicht. Er waren veel mistbanken op zee. Op land was t alleen maar bewolkt.

Waren wij de toeristen en vakantiegangers, er werd ook gewoon gewerkt. Hebben zij de kibbeling binnengehaald die wij vanmiddag gegeten hebben?4 opmerkingen:

 1. Leuk zeg die zeehonden! Dat is toch niet iets wat je elke dag ziet! En wat zijn het er veel!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een leuke blogje! ik zag u via andere blogster, ik volg meestal blogjes die hebben de zelfde hobbys als ik, ik zal zeker weer hierop terug komen. groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een leuke blogje! ik zag u via andere blogster, ik volg meestal blogjes die hebben de zelfde hobbys als ik, ik zal zeker weer hierop terug komen. groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me zo leuk om ze te zien. Ooit in de zeehondencrèche geweest. Dat maakte best veel indruk op de kinderen!

  BeantwoordenVerwijderen