dinsdag 24 november 2015

Thuis klusdagje.

Vandaag stond ik eigenlijk ingeroosterd om de leesvereniging over te nemen. Ik had al wat geluiden opgevangen dat een andere collega deze voornemens was deze over te nemen, maar er verder niet achteraan gegaan. Gisteren tijdens het overleg was er het o ja, ik sta er op, maar jij hebt het al voorbereid. (Ik had dit nog niet gedaan) dus doe jij deze maar.

Was ik dus de hele dag thuis. Met dit weer was het ook geen dag om er op uit te gaan. Dus lekker thuis gerommeld. Eerst de  2 kilo prei kleingesneden. Daarna 2,5 kilo paprika's. De prei was gisteren bij de ene supermarkt in de aanbieding voor 1,- per kilo. De paprika's 0,69 per 3/500 gr. Ik heb er dan wel wat snijwerk aan, maar dan heb ik ook wat; Een hele voorraad grabbelgroente. Lekker voor in van alles.

Dit gaat zó de vriezer in. Gewassen, maar nog rauw. Kan ik het lekker meebakken. "Vers" uit de vriezer. En echt veel goedkoper dan die kant en klare groentepakketten uit de winkel.

Daarna nog de mand gerepareerd die onder de salontafel staat. Een van de handvaten was losgegaan. Heb ik weer vastgezet met een ijzerdraadje. kan de mand weer jaren mee. ;-)

Later een winkelhaak in een werkbroek van manlief met de naaimachine vastgezet. Helemaal onzichtbaar is het niet, maar het zit in de zoom van een werkbroek. Dat valt echt niet op. De broek gelijk een stukje korter gemaakt.
Het strijkwerk dat op dezelfde kamer lag ook maar weer eens weggewerkt. Gelukkig was die stapel nog niet zo hard gegroeid.

Onderweg naar Friesland hadden we het zondag over het opruimen, ontrommelen in huis. De wijnflessen naar een makkelijker plek, wat overtollig spul verzamelen voor de kringloop, oude dekbedden en beddegoed naar het leger de heils, en ga zo maar door.
Vandaag een beginnetje gemaakt;

Klaar om naar het leger des heils te brengen.

Toen vile mijn blik op onze spellen. Blijken we 2x het spel zeeslag te hebben, 2x scrabble, en 2x de minivariant van rummicub! Beetje veel van t goede.

Hier word ik toch ietsjes minder opruimerig. Zal ik hier wel 1 van weg doen? Ik ga hier en daar maar eens polsen of er belangstelling voor is.

Het is nu bijna etenstijd en de aardappelen zullen wel gaar zijn, ik ga dus verder met koken.
Fijne avond!

3 opmerkingen:

 1. Ik ben juist opzoek naar spellen. Mocht je niemand weten dan wil ik ze graag overnemen.
  Geliza

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een slim idee om op die manier groentes in te vriezen! Daar had ik eigenlijk nog nooit aangedacht. En je hoeft het niet eerst te blancheren of zo?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, je hoeft het niet eerst te blancheren. Gewoon snijden, wassen en invriezen. Maak de zakjes niet te vol. De groente wil wel eens als een klomp aan elkaar vastvriezen. ik laat ze dan n keer stuiteren op het aanrecht om het weer los te maken. Daarna heb ik een zak vol grabbelgroente. Ideaal!

   Verwijderen