woensdag 2 december 2015

Opruimen!

Even terug had ik al wat foto's laten zien van het opruimen in huis. Er gingen vuilniszakken vol beddengoed naar het leger des Heils en een hoop spullen stonden klaar voor de kringloop.
Vandaag had ik op woensdag de auto bij huis en kon ik weer wat spullen weg brengen. De kringloop waar ik het liefst mijn spullen haal en breng is alleen op woensdagmiddag open. Ik heb 2 portable tv-tjes in huis.  Met een ervan heb ik in mijn handen gestaan. Zal ik 'm weg doen? Maar nee, toch nog even bewaren tot de jongsten echt uit huis gegaan zijn. Als t er dan nóg staat, mag t weg. Al zegt zoon nu wel dat er wel eentje weg kan omdat hij er geen hoeft. Het is ook wel zo, tegenwoordig kijken ze meer via laptop of pc dan via tv.
Ik bewaar t toch nog maar.

Wel staat een grotere tv nu op marktplaats. Die wil zoon wel kwijt. Ik heb m er op gezet voor 25,-. Maar ik heb geen idee. Als t met te lang duurt mag t ook zo weg. Maar ja, eerst proberen of ik er toch nog iets voor kan vangen.
Wie weet. Weggeven kan altijd nog. Toch?

Ook zijn galakostuum staat weer op Marktplaats. In de vorige ronde waren er wel gegadigden, maar was het ook voor hem net te klein. Met het oog op komende galafeesten op school probeer ik t gewoon weer.

Ik ben vanmiddag met een opruimerige blik door het huis gelopen en kwam nog steeds veel tegen wat weg mag, maar er toch nog staat. Die tv had ik al verteld. Maar er ligt nog oude legerkleding van 40 jaar terug. Wat moeten we ermee? Ik denk dat ik dat maar in partijen in de vuilnisbak doe. Omdat t officiele legerkleding is, wil ik ook niet dat t zomaar op straat komt. De eerste broek heb ik vandaag ontdaan van zijn knopen en weggedaan. Samen met een halfwollen shirt.
Er staan nog nachtkastjes die zelfs de kringloop niets meer vindt. Ik weet nog wel een liefhebber voor kachelhout.
Binnenkort willen we het grenen dressoir toch weer naar beneden halen. Die is een tijd terug met veel moeite naar boven gesjouwd. Hebben we nu spijt van. Nou ja, ikke. De grenen computerkast waar nu de tv in staat mag dan wel weg....Maar ja, wie wil er nog een computerkast?

Nog maar even door gaan met opruimen.....Voelt goed.

3 opmerkingen:

 1. Heerlijk hè, lekker je huis opruimen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bestaan er nog dumpzaken voor legerkleding? Onze zonen kochten daar nog wel eens iets voor verkleedkleren. Geen idee hoor misschien wel heel achterhaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn zo opruimen. Dat geeft ook echt een opgeruimd gevoel vind ik. Hopelijk kun je die tv nog verkopen!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen