maandag 18 januari 2016

Ma in het ziekenhuis.

M'n moeder ligt vandaag al weer een week in het ziekenhuis.
Ze had verwacht dat ze voor het weekend wel weer thuis zou zijn. Dat is haar erg tegengevallen. Dat ze toch nog niet naar huis mocht.

Ze was opgenomen wegens extreme benauwdheid. Wij kennen ma niet anders dan dat ze kortademig is. Het lijkt soms wel of ze alleen met de bovenkant van haar longen ademt. Maar nu werd het te heftig. Bij controle vorige week maandagmorgen bij de diabetesverpleegkundige is de huisarts er bij gehaald. Die stuurde haar direct door naar het ziekenhuis. Nee, niet eerst naar huis, direct door!
Gelukkig had ik die dag net onze auto bij huis staan en kon ik die dag de taxi en koerier zijn om het ziekenhuiskoffertje en haar apneu-apparaat op te halen. s'Avonds heb ik pa weer thuis gebracht.

Line Lima Handbagage Trolley 55 Red
Natuurlijk schrikken we elke keer weer als ze naar het ziekenhuis moet. Maar omdat het vaker gebeurt slaat niet meer gelijk de paniek toe. Toch vind ik het ook nu weer lastig om te beoordelen hoe ernstig het is. Het is ernstig, maar hoe gevaarlijk is het? Hoe slim hééft ma het? Ma laat zich niet snel kennen. Ze geeft wel aan dat ze er stevig van baalt dat ze er weer ligt, maar zal niet snel laten zien of ze pijn heeft, of hoe ziek ze is. Want opgenomen worden op de IC met vocht achter de longen en na een paar dagen naar een andere afdeling met longembolie, dat is toch heftig! Is het gevaarlijk? Ik weet het niet. Het lijkt nu onder controle. We hopen dat ze gauw weer herstelt en thuis komt.

Ik kon niet elke dag over een auto beschikken en ik moest ook nog s'avonds werken, dus kon er niet elke dag heen. Een retourtje ziekenhuis is nu ook mer dan 70 km. Dus kost wat tijd. Hier in onze stad naar het ziekenhuis doen we in 5 minuten op de fiets. Wel hebben we gelukkig regelmatig contact via de telefoon. Dat kan tegenwoordig gelukkig ook in een ziekenhuis.
Pa kon gisteren de hele middag bij haar zijn en (op eigen kosten) mee-eten. Zo konden ze toch een keertje samen eten deze week.

Voor hem is het nu elke dag met de regiotaxi heen en weer. Het is allemaal een service dat het kan, maar ook wel weer een bewerkelijke service. Taxi minstens een uur van tevoren bellen. Dan kan het wachten op de taxi zo een half uur tijd kosten. De taxi kan een kwartier te vroeg of later op de gevraagde tijd zijn.  En dat ook weer voor de terugreis. Heb ik het nog niet eens over de kosten, maar vooral de onrust en gedoe die dit voor hem meebrengt.1 opmerking:

  1. Wat naar dat je moeder weer in het ziekenhuis ligt. Wel fijn dat je vader de hele middag bij haar kon zij en mocht mee eten.

    Sterkte gewenst met alles!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen