woensdag 6 januari 2016

Veilig thuis!

Manlief is vrachtwagenchauffeur. Moest vandaag vanuit het midden van het land naar Emmen.
Meestal ben ik van de soort "Geen bericht is goed bericht" maar vandaag was dat toch wel even anders. Gisteren werd al verteld dat de gladheid zich zou uitbreiden. Ik vond t maar niks dat hij die kant op moest.

Maar ja, een werkgever zal een chauffeur niet snel vrij geven wegens gladheid. De planner had ook de routes niet omgegooid. Manlief vervoert aluminium. Als vrouw van denk ik dat dit dan wel een dagje later kan en zou de routes omgooien. Dan vandaag maar naar het zuiden en morgen of overmorgen naar het noorden. Maar goed, ik ben de vrouw van en niet de planner.

Gelukkig hebben we tegenwoordig mobiele telefoon. Ook handsfree. Dus hadden we wel enig contakt. Ik had de radio veel aanstaan en kneep 'm wel toen ze zeiden dat het niet in de provincie Groningen, maar juist in Drenthe code rood was voor het verkeer. Treinen, bussen, zelfs melkwagens, die daar echt wel iets gewend zijn, reden niet meer.
Toen ik hem belde was hij net van de snelweg af aan het gaan, richting Emmen. Onderweg had hij heel wat wagens in de kant zien liggen. Vrachtwagens en personenwagens in de middenberm en in de sloot. In zijn rijrichting kon het nog een beetje doorrijden. De andere kant op stond het bijna stil. Maar ja, van de snelweg af begint het gedoe vaak pas goed. Op en afritten en bedrijventerreinen worden vaak al snel een grote ijsbaan. Zijn voorruit, ruitenwissers en spiegels hadden ook last van ijsafzetting tijdens het rijden.
Op de terugweg hoorde hij dat de weg naar Hoogeveen afgesloten was. Toen hij die kant op moest was het net weer open. Gelukkig maar. Met zo'n grote vrachtwagen wil je nu niet op binnendoorweggetjes moeten rijden.

Wat was ik blij toen ik hoorde dat hij Zwolle net voorbij was en het begon te dooien!

Weer thuis had hij de jas nog aan toen hij whatsappberichten van zijn zoon kreeg! Die werkt in Canada. Daar is het nu - 21 graden.  Dat eventjes contakt heeft zijn hele dag weer goed gemaakt!

Vanavond veel om voor te danken, zo voor het slapen gaan.

Morgen gaat manlief gelukkig de andere kant op.

4 opmerkingen:

 1. O gelukkig joh, dat het goed gegaan is! Echt iets om blij mee te zijn ja.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. t Is hier in de omgeving inderdaad superglad. Grandpa en ik werken allebei in Emmen Hier op het dorp is alleen de doorgaande weg schoon. Een groot feest voor alle kinderen want de scholen zijn nog steeds gesloten, de schoolpleinen doen haast dienst als ijsbaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja en vier wheel drive is er niet op een vrachtwagen. Hier(Canada) ook koud en sneeuw.
  Leuk, waar werkt zoonlief??
  Manlief hier net voor kerst ook ongeluk met black ice. Truck totalled an manlief gezond. Gebeurde toen ik hem handsfreeaan de telefoon had. Je schrikt zo erg. Maar ik heb hem nog gelukkig.
  Groet,
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pff, ik kan me je zorg goed voorstellen. Fijn dat hij weer veilig thuis is!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen