zaterdag 6 februari 2016

Gehaakte Allstars. Voor een baby.


Ze zijn al even af. De gehaakte Allstars voor de baby op komst. Baby wordt pas begin augustus verwacht, maar ik vond het wel leuk om de bijna mams een aardigheidje te geven.

De aanstaande moeder en ik hadden nog geen gelegenheid gehad om eens bij elkaar op bezoek te komen. Allebei druk met werk en gezin. Nu heb ik de schoentjes aan haar gegeven en kan ik ze eindelijk ook aan jullie laten zien. Ik wilde het hier nog niet laten zien, veel te bang dat zij ze te vroeg zou zien.

Toen ik ze op internet voorbij zag komen dacht ik gelijk aan mn schoondochter. Zij loopt zelf ook vaak op deze gympen. Dan is het toch leuk om zulke slofjes te krijgen voor de kleine op komst?
Ik zag eerst alleen de plaatjes van deze gympies. In allerlei kleurtjes. Zonder patroon. Dus heel internet afgestruind op zoek naar het Nederlandse patroon van deze slofjes. Niet gevonden. Dan toch maar eens een blik geworpen op het engelstalige patroon. Misschien, met wat hulp van de vertaalmachine, gaat het toch lukken?
Blijkt het engelstalige patroon heel duidelijke foto´s en een iets minder duidelijk telpatroon te hebben. Daar kan ik wel mee uit de voeten. Hoef ik niet eerst een vertaalmachine op los te laten. Het is altijd maar weer de vraag of die t goed vertaalt.

 

Met een beetje  uitproberen, uithalen en anders proberen ben ik een heel eind gekomen.
Een dame uit de breigroep van vrijdagmiddag is bezig om te proberen het patroon toch in het Nederlands te vertalen.

Mocht je het patroon ook in het Engels aandurven dan kun je het  vinden op deze site: http://www.ravelry.com/patterns/library/crochet-baby-converse

De sprei is af, de schoentjes zijn af, wat zal ik nu eens gaan maken?
6 opmerkingen:

 1. Wat schattig!

  Groot voordeel van haken is dat het zo makkelijk is ui te halen en opnieuw te proberen. Met breien is dat veel lastiger.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De slofjes zijn echt zo leuk. Ik kreeg gelijk een flashback hoe mijn kinderen de slofjes altijd z.s.m. van hun voetjes wisten te verwijderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De slofjes zijn echt zo leuk. Ik kreeg gelijk een flashback hoe mijn kinderen de slofjes altijd z.s.m. van hun voetjes wisten te verwijderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is toch wel moeilijker met zo'n Engels patroon denk ik. Maar voor zoiets moois heb je alles over :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Op deze pagina staan vertalingen van Engelse brei en haaktermen.

  http://www.breikraam.nl/article/vertaling-brei-en-haak-termen/

  Afke

  BeantwoordenVerwijderen