woensdag 30 maart 2016

Een muis in het vogelhuis!

Ik vrees dat ik nu toch echt zal moeten stoppen met t voeren van de vogeltjes. De musjes, de merels, de mezen, allemaal kwamen ze bij ons eten.
Naast mezen en musjes komen er nu ook muisjes op af;


Snoezig toch?

3 fotootjes van t zelfde muisje.
Vandaag zag ik 'm ineens over het dakje lopen. Vanuit de struikkant. (Dus niet vanuit de kant van t huis.)

Nog geen week geleden vertelde de buurvrouw me net dat zij haar muis al een tijd niet meer in huis gezien had, dus wel dood zal wezen. Wij hebben binnenshuis geen last gehad van muizen. De buurvrouw had het er al maanden over, dus waren we er wel op bedacht. Niks gezien. Ook  geen keuteltjes gevonden. En ach, zolang ik er af en toe eentje buiten zie lopen vind ik het niet eens zo heel erg.
Maar ja, waar er eentje zit, kan in een oogwenk een hele kolonie zitten. Manlief is er niet gerust op. Toch maar de kieren echt dichtmaken met een roostertje. En stoppen met "vogels" voeren?

6 opmerkingen:

 1. Ik heb tot vorige week bolletjes, pinda's etc in de struik van de buurtuin gehangen die kunnen we vanuit onze kamer goed zien. Maar nu komen er bladeren aan en is het uit met die pret. We hadden ok paar x per dag een bonte specht die steeds minder snel wegvloog als er iets in de kamer bewoog. Dat mis ik nu en overweeg een voerstation te kopen zodat we ook zomervogeltjes zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. grappig dat hij daar zat !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zal die muis daar zitten te genieten! Lekker veel eten.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wel leuke foto's van muizenman. Wij hadden er eentje in onze slaapkamer. Brrr ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In je slaapkamer! Daar moet ik ook niet aan denken. Buiten vind ik ze wel grappig.

   Verwijderen
 5. Ja, muizen komen natuurlijk op eten af, geef ze eens ongelijk. En is er niets eetbaars voor ze dan zijn ze zo weer weg. In jullie geval gelukkig dat hij buiten is.

  Wij hadden een muis op de kamer van dochter, als ze lag te slapen trippelde hij door haar kamer heen en werd zij er wakker van. Totdat we erachter kwamen dat dochterlief haar lege broodzakjes in haar schooltas verzamelde. Niet raar dat de muis daar op af kwam.

  Ik controleer nu iedere dag de schooltas en we hebben geen muis meer gezien. Ja, in de schuur, op zoek naar vogelvoer. Maar dat zit in een afgesloten plastic doos, dus daar zal hij ook wel snel weg zijn.

  N.

  BeantwoordenVerwijderen