zaterdag 23 april 2016

Een andere auto.

Na jaren sparen was het eindelijk zo ver; We konden ons een andere auto veroorloven!
Twee jaar geleden kocht ik voor manlief dit miniatuurmodel op het vliegveld in Rome. Ik was toen een weekje in Rome omdat dochter er een half jaar studeerde.

Toen waren we er al druk voor aan het sparen.
Deze week kon deze lang gekoesterde wens in vervulling gaan. Manlief had hem op internet gezien. Natuurlijk was dit niet de eerste die hij gezien had, maar als je het geld er nog niet voor hebt, blijft het bij kijken. Een auto koop je beter niet op afbetaling. Dat is achteraf sparen en onnodig duur. Als je vooraf spaart ontvang je nog (iets) rente op je geld. Bij achteraf sparen betaal je (veel) rente. Wij hebben dus vooraf gespaard.
Man is al eerder bij de garage gaan kijken, op een zaterdag dat ik moest werken. Daar heeft hij gevraagd of er ook een extra proefrit samen met zijn vrouw gemaakt mocht worden. Ze willen graag een auto verkopen, dus ze wilden wel 's avonds een uurtje langer blijven zodat ik ook eerst een proefritje kon maken. Want als ik er niet mee overweg kan, zou het hele feest niet door gaan.

Proefrit gemaakt en de auto gekocht. De auto was helemaal uitgevoerd zoals manlief heel graag wilde; panoramadak, cruise control, en nog wat andere technische dingen. Zelf lijken mij die parkeersensoren wel fijn.


Een trekhaak zat er niet onder, maar kon geplaatst worden. Hebben we laten doen. Want nu met een andere auto, mét trekhaak, willen we deze zomer en vakantie vooral gaan fietsen. Er moet dus nog wel een fietsendrager gekocht worden. Dan is onze vakantie geregeld. Gaan we er met de auto heen om hier en daar in het land te gaan fietsen. Nu maar hopen op een mooie zomer.

Bij aankoop van de auto kregen we van de garage ook nog eens een mooie bos bloemen. Die staan nu al een volle week en zijn nog even mooi als toen we ze kregen.


Nu horen we van veel meer mensen dat ze net een andere auto hebben gekocht. Hebben jullie ook plannen of wensen voor een andere auto? Wat voor plannen zijn dat? Hoe denk je dat te gaan realiseren? Sparen of toch via een lening, omdat je eerder een auto nodig hebt dan het geld ervoor bij elkaar hebt?


2 opmerkingen:

  1. Super mooie auto! Wij vinden dezelfde manier om de auto te betalen de goede manier. We sparen eerst al het geld bij elkaar. We kunnen over een half jaartje waarschijnlijk de nieuwe Kia Sportage kopen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk verhaal ook om het kopen van de auto, heel dat gebeuren met dat moddeltje enzo. Wij rijden hem zelf ook, alleen ons verhaal eromheen is niet zo spannend. veel rij plezier in deze top wagen.

    BeantwoordenVerwijderen