vrijdag 10 juni 2016

Steunzolen, en n rib uit m'n lijf.

Ik ben al enkele keren bij een manueel therapeut geweest omdat ik last heb van mijn linkerheup. Wat geeft dat een verlichting!
Ik had er al heel lang last van, zeg maar jaren.... Ik was er ook al eens eerder mee naar de huisarts geweest en kreeg er toen een prik in. Hielp niet echt. Maar omdat mijn klachten bij vlagen kwam, een tijd wel, en dan weer een tijd niet, bleef ik er mee door lopen. Want och, als t komt en gaat, dan gaat t toch? De laatste tijd werd t zo langdurig en heftig, dat ik maar eens terug ging naar de huisarts. Hij zag in zijn pc dat ik er al 6 jaar geleden mee bij hem geweest was.  6 jaar!
Hij heeft me nu doorgestuurd naar de manueel therapeut en podoloog voor steunzolen. Die manuele therapie werkt. Toen ik m vertelde over de bevindingen van de steunzolenmaker ging hij ook aan de gang met mijn voeten. In de gewrichten heb ik ruimte zat, maar zit er ook wat vast.

Vanmorgen heb ik de steunzolen opgehaald. Dat kostte me een rib uit m'n lijf. € 162,50! Ik krijg er van de verzekering nog minder dan de helft voor terug. Eigenlijk niet zo heel slim van die zorgverzekeraars. Hoeveel mensen zullen nu geen zooltjes nemen wegens de kosten? Lopen door en komen jaren later met veel duurdere medische kosten. Geld was voor mij nu niet de reden om het uit te stellen, maar er zullen er wel zijn.

Het voelt wel gek, ik heb een bult onder mijn voeten nu. Midden onder mijn voeten. Over een uurtje gaan ze wel weer even uit. Straks moet ik  op mijn werk nog een hele middag staan en lopen, dat is net iets te lang van t  goede.


Als je goed in mijn sandalen kijkt zie je ook dat ik bij mijn linkervoet niet en bij mijn rechtervoet amper op de buitenzijkant van mijn voeten loop.
Ik ben benieuwd welk effect dit op mijn lijf gaat krijgen. Ik hoop dat ik dit bijna net zo snel merk als het effect in mijn portemonee.

Heb jij wel eens zo lang doorgemodderd met een kwaaltje? Hoeveel profijt heb jij van je steunzolen? Worden ze bij jou door je zorgverzekering vergoed?