zondag 10 juli 2016

Waterstoring.

Vanmorgen om kwart voor 7 merkte manlief het als eerste; We hebben geen water! Schat word eens even wakker, kijk eens op internet of meer mensen geen water hebben, anders moeten we onder het luik kijken.
Op www.waterstoring.nl kun je kijken of het een storing is in je straat, wijk of plaats.
We hebben dus een waterstoring, door een waterleidingbreuk. Er wordt aan gewerkt. Verder is er nog niets bekend. Hoeft ook niet. We redden ons wel, al zou het de hele dag duren.

Ik had nog 2 pakken van 1,5 liter water in de schuur staan, voor het geval dat... Nu dat is voor vandaag dus. Pakken water zijn heel lang houdbaar, dus altijd handig om wat van in huis te hebben!

Voor de wc hebben we..........de regenton! Met een klein emmertje halen we nu water uit de regenton. Dat gooien we nu in de wc na de kleine of grote boodschap. Werkt prima.

Vele straten in Harderwijk hebben geen water. Misschien hebben we vandaag dus geen koffie na de dienst. Dan is manlief vandaag ook lekker vroeg thuis. ;-))
Hij heeft zaaldienst en blijft tot de laatste kerkganger / kletskous de deur uit is. als er geen koffie na de dienst is, blijven mensen vast ook minder lang plakken. Maar dat is natuurlijk wel allemaal eigenbelang wat ik nu opschrijf. Het is vaak ook heel gezellig na de dienst. En als er geen koffie is, gaan mensen toch eerder naar huis. Anderen zullen deze gezelligheid en aanspraak weer heel erg missen. Als we nou allemaal een pak sap meenemen naar de dienst? Kunnen we toch nog samen wat drinken!


7 opmerkingen:

 1. Heb net contact gehad met manlief. Hij is al in het gebouw van de kerk. Er is wel wat water, maar heel langzaam. Weinig druk. Toch maar een sapje mee? Gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja ik hoor het net van mijn dochter Harderwijk en ook een deel van Hierden ze werkt bij kok's expiriens maar dat gaat ook later open moet om 1 uur weer klaar zijn fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, handig die pakken water, ik heb ze ook staan. Al enkele keren gebruik van moeten maken. Het gebeurt steeds vaker dat er uitval is. Als ik dat wel eens benoem dan word ik een zwartkijker genoemd...tot het zover is. Mocht er ook geen gas en stroom zijn dan kan ik koffie zetten op een petroleumstelletje, die heb ik ook nog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een petroleumstelletje, die heb ik ook! Heerlijk om draadjesvlees in gaar te laten sudderen. Staat zo gezellig op tafel: net een sfeerlichtje met een functie.

   Verwijderen
 4. Ik dacht al toen ik begon te lezen: Dat is vast Harderwijk. Mijn broer woont er ook. Dan merk je ineens hoe makkelijk het is dat je 'zomaar' water uit de kraan komt.
  Hebben jullie het evengoed nog gezellig gehad na de dienst?
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat laatste vind ik een mooie oplossing. Geen water lijkt me echt wel superlastig zeg!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tijdens de maanden dat er niet verwarmd wordt, giet ik de toiletten altijd door met regenwater dat ik uit de ton uit de tuin haal. Tijdens de koude maanden doe ik dat niet aangezien ik dan, elke keer ik de achterdeur opendoe om naar buiten te gaan, warmte uit de keuken verlies. In elk geval besparen we jaarlijks toch een heleboel kraantjeswater door regenwater door te gieten in het toilet. Als ik douche, vang ik het douchewater op in een bassin en ook dat wordt nadien gerecykleerd hetzij om door het toilet te gieten, hetzij om mee te dweilen.

  BeantwoordenVerwijderen