25 januari 2017

Zoete aardappelen uitgeprobeerd.

Zo zijn je kinderen klein en lusten ze van alles niks......Zo zetten ze je wat voor dat je niet kent. Dat is wel heel zwart-wit neergezet, maar toch.
Gisteren heeft zoon mij zoete aardappelen uit de oven voorgezet.

In de winkels en hun boekjes zie je zoete aardappelen, pompoen, quinoja, allemaal apart spul. In hun boekjes staan dan de recepten. Maar om nou te zeggen yes, dát ga ik proberen? Pompoensoep misschien?
Vaak zijn die recepten ook weer met allemaal aparte aanvullende ingredienten. Een keukenkast en trapkast vol met van alles en nog wat, maar nèt niet dat sausje of poedertje. Moet je dat eerst weer aanschaffen.

Ik heb ook t idee als mams ze iets onbekends voorzet, de kinderen veel makkelijker hun neus ophalen. Daardoor heb ik ook nog niet zo'n drang om van alles te gaan proberen. Vorige week nog; kreeg ik van een collega heerlijke havermout-taartpunten mee. 't Zag er wel heel alternatief uit, dat moet ik toegeven, maar t was net zo lekker als "gewoon" appeltaart. Omdat t er zo alternatief uit zag wilden ze het niet eens proberen. Vonden manlief en ik niet erg. hadden wij de volgende dag nog een puntje. De kinderen namen wel zo'n verschrikkelijke rose koek.

Als ze zelf gaan koken of bakken dan durven en experimenteren ze veel meer met smaken. Vind ik wel heel leuk!
Wel eens gegeten, zoete aardappel?
Niet?
Kun je dit proberen;

Zoete aardappel uit de oven.

-Neem een kilo of meer zoete aardappelen. was deze en snijd deze in partjes.
-Besprenkel deze met olie. Zoon gebruikte groene extra vierge olijfolie. Ik ben helemaal niet gek op deze olie en vond t dan ook stinken tijdens het bakken. Gelukkig smaakten de aardappelen er later niet meer zo naar. 
- Bestrooi dan de aardappelen met wat zout, thijm, rozemarijn en cayennepeper naar smaak.
- 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Ik vond het lekker! Had de smaak niet zo verwacht. Zeker voor herhaling vatbaar. Al zou ik zelf wel gaan voor zonnebloemolie, of de neutrale olijfolie. Het is makkelijk te maken en zo kun je nog eens iets aparts uitproberen. Wij aten er gewoon n stukje vlees en spercieboontjes bij. Ik was alleen niet zo slim om er een foto van te maken om t te laten zien.
Het is nu op.

5 opmerkingen:

  1. Ik vind ze ook lekker met speculaas/koekkruiden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met speculaaskruiden?? Hoe en wanneer eet je dit dan? Wat eet je daarbij? Koek en speculaaskruiden horen bij mij zo bij zoetigheid of toetje, dat ik me hier nu niks bij kan voorstellen. Kwestie van smalle blik denk ik;-) Wil jij mijn blik verbreden?

      Verwijderen
  2. Ik doe ze als frietjes in de airfryer. Paprikapoeder erop. Erg lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook lekker met wat pikante paprika poeder en knoflook. En een pietsie zout.
    Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb dit ook nog nooit gegeten, maar het lijkt me zeker lekker!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen