woensdag 12 april 2017

De lampionplant in mijn tuin.

Het zal zo'n twee jaar terug geweest zijn. Ik had mijn zinnen gezet op de lampionplant. Die wilde ik zelf hebben in mijn tuin. Leuk, die feloranje ballonnetjes!
Ze zijn ook heel leuk.
Los in een glazen pot, of enkele exemplaren los op een houten dienblaadje met wat kaarsen...Ideeën genoeg. Echt een herfst decoratie dingetje.

Ik heb er nog een heleboel liggen.

Kistjes Lampionnetjes
Ik bewaar ze droog en donker. Dan heb ik er komende herfst ook nog weer wat aan.
Ik heb er ook nog wat opgehangen.

Die zijn intussen wel wat verbleekt. De foto valt ook wat lichter uit.

Toen ik mijn zinnen gezet had op de planten had ik er een lieve duit voor over, maar kon ze niet vinden om te kopen. Mijn collega had ze wel in de tuin. Van haar heb ik toen wat stekjes meegekregen. Ze waarschuwden mij dat ik ze wel apart moest houden in een hoekje in de tuin, want ze woekeren heel erg.
Ik was dus gewaarschuwd. Maar misschien herken je t wel; als je iets graag wil, kun je wel eens doof zijn voor adviezen...

Vorig jaar al hebben ze mijn hele tuin ingepikt! Dat laat ik dit jaar niet weer gebeuren. Sterker nog, ik ga met deze plant stoppen. Mijn tuintje is te klein voor dit spul. Zeker nu ik het grootste deel van dit blok wil gebruiken voor moestuin. Dus moet t eruit.
Nu ben ik continue bezig om elke punt die boven komt er met wortel en al eruit te trekken. en nu na 3 rondes, komen er nog steeds punten boven!
Het is er nog steeds niet uit.

Nieuwe puntjes Lampionplant.

Deze foto heb ik op 12 april gemaakt. 
Ondanks dat ik t nu als onkruid vind voor mijn tuin, heb ik er toch n beetje moeite mee om er er zo maar uit te trekken en weg te gooien.
Wil je ondanks mijn verhaal toch een wortelstekje van deze lampionnetjesplant, laat t me dan weten. Ik wil ze er graag voor je uit halen! Dan laat ik ze eerst iets groter worden, voor een beter resultaat voor jou.