zondag 16 april 2017

Gezegende Pasen!

Ik hoop dat je dit berichtje pas na de Pasen ziet omdat je het te druk hebt met lieve familie en vrienden om je heen.

Mocht dit nou niet zo zijn of je hebt even een stil moment om even op internet te struinen, dan wil ik dit moment gebruiken om je gezegende Paasdagen wensen.
Ja. Gezegende paasdagen, ook als je helemaal alleen bent.

Gezegende paasdagen, dat hangt niet af van de hoeveelheid familie en vrienden om je heen. Gezegende Paasdagen, dat gaat dieper. Al kan ik  moeilijk uitleggen in een paar zinnen waar hem dat in zit.
Dat zal ook voor iedereen anders beleefd worden.
Gezegende Paasdagen, ervaar ik in de vrede, de rust en nabijheid van God.
Die vrede, rust en nabijheid wens ik jou ook toe.

Op Facebook komen nu heel veel afbeeldingen voorbij met Paaswensen. Ik wil je er een paar meegeven;We sturen elkaar nu wel plaatjes via Facebook, maar er worden geen feestkaarten verstuurd met Pasen. Best wel een beetje jammer, dat we, in onze westerse cultuur, het paasfeest toch een beetje onderwaarderen. Het Pasen geeft de essentie weer van het Christelijk geloof. Zonder opstanding geen Christendom. Het lijkt er op dat Kerst een veel belangrijker plaats heeft gekregen dan Pasen. Of heb ik dat mis?

6 opmerkingen:

 1. Ik ben wég van Kerstvieren...maar.... Pasen is het échte feest. Zonder Pasen geen Leven. Marle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt, ook voor jullie Zalig Pasen!

  Deze Pasen ben ik alleen, maar de Paasboodschap geeft me troost.

  Pasen is een belangrijker feest dan Kerstmis, maar de decembermaand wordt altijd zo beladen gemaakt, vooral als je alleen bent!

  Een keer wilde ik met Kerstmis graag alleen zijn, ik had allemaal films en series gehuurd en boeken uit de bibliotheek geleend. Kerstavond was ik wel naar een kerkdienst geweest. Ik wil niet dat mensen zich verplicht voelen om mij uit te nodigen omdat ik anders zo zielig alleen ben. Toen kreeg ik wel een teleurgestelde reactie... Hoewel het natuurlijk lief is dat ik word uitgenodigd! Er zijn ook mensen die echt eenzaam zijn en helemaal niemand hebben.

  Met Pasen is het op een of andere manier anders. Dan krijg ik geen vragen van wat doe je met Pasen?

  Op het nieuws zeiden ze dat deze Pasen kouder is dan afgelopen Kerstmis, ik ben zes jaar geleden ook weleens met Pasen 's-middags naar het strand geweest.

  Een fijne Paasmaandag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Hannie, dank je wel voor je Paasboodschap. Ik voel mij (op een positieve manier) door je aangesproken.

  Ik ben zo iemand, zonder vrienden (zelf naar gemaakt, volg nu therapie om dat weer te leren) en met alleen een zus die het al druk genoeg heeft met haar eigen sores waardoor ik me daar niet prettig voel.

  Maar weet je wat het is, als ik aan God denk en aan de Engelenschare, dan voel ik mij niet meer eenzaam, dan voel ik me omringt worden en doorstroomt worden met warmte en liefde.
  En dat heb ik pas echt leren kennen en ben hier pas echt naar op zoek gegaan, toen ik er echt helemaal alleen voor stond. En dus... heeft het alleen zijn mij ook heel veel goeds gebracht. God's warmte en liefde waar ik mij eerder niet bewust van was.

  Het doet me goed dat je laat weten dat je aan me denkt. Ondanks je eigen drukke gezin, denk je ook even aan mij (en ik aan jou). Dank voor je blogje. Jij en allen die je liefhebt ook gezegende Paasdagen. Grtjs A.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo A,
   Bedankt voor jouw reactie. Deze heeft mij weer bemoedigd. dank je wel. Groetjes, Hannie

   Verwijderen
 4. Dank je voor je fijne Paaswensen! Ik vind ze mooi!

  En ik ben het met je eens dat Kerstmis hier belangrijker lijkt te zijn.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zonder kerst geen opstanding!! voor jou even opzoeken op you tube "een ongelofelijk verhaal". bij ons al verschillende keren vertoond tijdens de paasdienst. ben benieuwd wat je hier van vind. wel op pc afspelen op mobiel doet ie het niet.groetjes Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen