woensdag 26 april 2017

Over vliegjes en vogels

Eergisteren zat ik tuffend en proestend op de fiets. Blij met een bril op en mijn mond stijf dicht. Allemaal vliegjes en mugjes! Ik hoorde ze gewoon als regen tegen  mijn jas aan tikken. Bah!
Ik dacht toen nog dat t tijd werd dat de zwaluwen weer komen. Die lusten die vliegjes en mugjes wel rauw!

En wat denk je? Gisteren gelijk al de eerste zwaluw gespot! Gisteravond rond etenstijd scheerde de eerste door de lucht. Later zag ik een tweede. Zwaluwen op de foto zetten is me nog niet gelukt.
Een zwaluw maakt nog geen zomer luidt het spreekwoord. Zomer is het ook nog zeker niet met zulke lage temperaturen. Overdag is het koud en snachts is het koud.
En toch trekken de vogels zich er weinig van aan. Niet dat wij weten tenminste.
 
Voor het eerst sinds 6 jaar hebben we weer inwoners in het vogelhuisje!
De koolmezen vliegen af en aan. Ik zag ze een paar dagen geleden al wat vaker het huisje in en uit gaan, maar was er toen nog niet zeker van. Op een avond stoof de hond als een wildebras naar buiten. Wilde hij de kat wegjagen die op de pergola liep. Blij dat zij dit gemerkt had. De kat had zo bij t huisje kunnen komen! Die zat echt al in het huisje te loeren. Hierdoor wist ik wel zeker dat er een nest in zat. Nu ligt er n stuk oud plexiglas boven in de hoop dat dit de kat tegen houdt. De koolmezen zijn niet teruggeschrokken van het plexiglas gelukkig. Vandaag zijn ze heel erg druk met af en aan vliegen.
Ik heb er even onder gezeten om wat foto's te maken.
Koolmezen vliegen af en aan.
Vorige week heb ik ook nog foto's gemaakt van andere vogels hier in het bos. Echt daverend van kwaliteit zijn ze niet, maar ik wil ze je toch even laten zien.
Vlaamse Gaai

Vlaamse GaaiEn met een beetje zoeken zie je hier de bonte specht.

Zo een beetje struinen en foto's maken, daar knapt een mens van op.


1 opmerking:

  1. Vanmiddag zag ik ook de eerste zwaluw!
    In de voortuin heb ik een voederboom gemaakt van een echte boom en vriend heeft daar extra stokjes ingemaakt. De hele winter is het al druk en een man van de grote bonte specht was vooral gek op de vetbol en het vrouwtje prefereerde de pindasilo! Vorig jaar waren ze veel schuwer, een hele kleine beweging in de kamer en weg waren ze, maar nu is dat veel minder.

    BeantwoordenVerwijderen