maandag 22 mei 2017

Enkele dagen in de Ooijpolder.

Man en ik zijn een paar dagen in Ooij geweest. Ooij ligt,  hoe verrassend, in de Ooijpolder. Dat ligt tussen waar de Rijn het land in komt, splitst in Rijn en Waal bij Nijmegen. We hebben vooral langs de uiterwaarden met zijn rivierarmen gefietst. Wat is het daar mooi!

In Ooij.


Koeien vinden verkoeling in de Waal

Ooievaar met 2 jongen
Dinsdagmorgen zijn wij op tijd van huis weggegaan om zo nog een dagje daar te kunnen genieten.  Het was voor ons voor het eerst in een hotel samen. We hadden daarom maar niet de fietsen meegenomen omdat we niet wisten hoe dat zou gaan met de fietsendrager op de auto en of we daar ook de fietsen zouden kunnen stallen. We hebben er fietsen gehuurd. Dinsdagmiddag hebben we er al lekker gefietst en 's avonds in het hotel gegeten.

Woensdag was de dag dat het wel 30 graden werd. Toch hadden wij daar geen last van. Heerlijk gefietst langs Nijmegen, Bemmel,Doornenburg, Erlecom.
De grenspaal van Lent
 Twee keer met de pont overgevaren. De pont bij Doornenburg bleek niet te varen. Moesten we een heel stuk verder fietsen dan de al geplande 35 km.  Bewoners lieten al doorschemeren dat de pontbaas heel onregelmatig vaarde.

In Doornenburg staat een prachtig kasteel. Wij troffen het want er was een workshop gaande, zodat wij konden meekijken naar middeleeuwse gebruiken, boogschieten, smeden en zo meer. Leuk.Zo fietsend door de dorpen waar mijn moeder haar jeugd doorbracht werd het gemis ineens heftiger. Ik kan haar niet meer vertellen dat ik hier gefietst heb.

Donderdagmorgen zijn wij even bij haar zus, mijn tante geweest in Nijmegen. Na de koffie maakten we via Berg en Dal, Groesbeek, de zeven heuvelenweg een toertochtje richting huis. Gebieden die de vaste vierdaagselopers vast herkennen.

We zijn maar 2 nachtjes weggeweest. Maar van dinsdagmorgen tot donderdagavond voelt toch als een hele midweek weg. Heerlijk!
En zo 1 of 2 nachtjes hotel is ons ook goed bevallen. Gaan we vaker doen.
Met een beetje goed zoeken hoeft dat niet duur te zijn. Al maak je t wel snel duurder door vaker buitenshuis iets te eten of te drinken.
(We hadden wel n klein waterkokertje en instant cappuccino mee voor 's avonds op de kamer)

Wat een genieten, dat we dit soort dingen kunnen doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten