zondag 26 november 2017

Iets heel simpels, zó missen.

Er is een heel simpel voorwerp dat ik al een tijdje kwijt ben. Ik mis het enorm. Eerst heb ik er naar gezocht in de fietstas, in de schuur, in huis. Toen bij de gevonden voorwerpen bak op het werk, bij de kerk, maar ik heb het niet terug gevonden.

Daarna ben ik ter vervanging er naar op zoek gegaan in de winkels. Eerst in mijn eigen stad, maar hier is het winkelaanbod wat magertjes. In eigen stad ben ik niet geslaagd. Toen ik een overstap maakte op station Utrecht ben ik Hoog Catharijne ingelopen om daar op zoek te gaan. als je heel gericht zoekt, kun je in een rap tempo heel wat winkels af. Ook daar niets gevonden.
In Brussel had ik meer tijd om te winkelen en heb ik er ook naar gezocht. In goedkope winkelketens, in heel goedkope winkelketens en de duurdere winkels.
Maar tot nu toe heb ik niets gevonden.

Ik hoop nu een beetje op wat ik ooit in een gedichtje heb gelezen; ( al heb ik die ene nog niet weggegooid.)

Troostgroek
Een handschoen verliezen
is uiteraard pijnlijk
maar niets doet zo
vreselijk pijn
als een handschoen  verliezen
de ander wegkeilen -
en dan blijkt de eerste
er toch nog te zijn.

Ik heb geen idee meer hoe ik aan dit gedichtje kom. Lang geleden eens ergens uit overgeschreven. Is het van jou, dan vind ik het fijn als je me dit laat weten. Dan zet ik het er bij.

Die handschoen van mij is een want. Een dunne gebreide zwarte want. Wanten zijn zowiezo slecht verkrijgbaar. Als er al wanten te koop zijn, dan zijn het van die hele dikke. Grofgebreid, of met kabels,  en vaak gevoerd. Ik wil juist die dunnetjes. Toch lekker warm, maar ze geven niet zo'n dikke prop als je ze in je jaszak hebt. Dunne handschoenen zijn er volop, maar ik wil wanten. Veel warmer.

De rechter want is dik en grofgebreid. Ik zoek wanten als de linker.

Zou wanten breien te doen zijn? Zouden die net zo warm zitten als zelfgebreide sokken? Welke wol zou ik daarvoor kunnen gebruiken? Sokkenwol? Dan slijten ze in ieder geval ook niet zo snel....