zaterdag 13 april 2019

Bericht over een vrachtwagen. Een bijzondere deze keer.

Vrijwel elk verkeersbericht wordt vergezeld van filemeldingen met vrachtwagens. Hetzij door een gekantelde vrachtwagen, een vrachtwagen met pech of een ongeval met een vrachtwagen. Bij dit laatste wordt dan vaak niet verteld wie de veroorzaker was van dit ongeval. al die benoemingen van vrachtwagens op deze manier veroorzaken toch soms een wat negatief beeld over vrachtwagens.

Vandaag wil ik een beetje tegengas geven met een mooi bericht over een vrachtwagen.
Een vrachtwagen in de file.
Een bijzondere vrachtwagen, dat wel.


Wij kennen de chauffeur van deze vrachtwagen en zijn vrouw en hebben hen gevraagd of ik het verhaal mocht gebruiken op mijn blog.
Al jaar en dag rijdt hij met deze vrachtwagen en de tekst op zijn auto. Soms krijgt hij een duimpje onderweg, veel vaker geen enkele reactie.

In Nederland is een groep van Christelijke vrachtwagenchauffeurs.
Zij hebben een berichtje gekregen van iemand die achter deze wagen hebben gereden. Of zij wisten wie deze chauffeur was. Via - via hebben ze kunnen achterhalen wie deze tekst op zijn auto had staan.

 Graag zou ik de chauffeur van deze tankwagen een berichtje sturen, voor de bemoediging die onze dochter afgelopen maandag hierdoor kreeg. Ze kwam maandagmiddag met haar zieke baby van 2 maanden uit het Wilhelmina kinderziekenhuis in Utrecht, toen ze op de A2 in de file terecht kwam, achter deze vrachtauto. 
Ze stuurde mij deze foto en zie: Kijk eens mam, wat mooi!
Hoe bijzonder kan het zijn als je in de zorgen zit en je wordt dan zo bemoedigd door een tekst op de auto voor je. Een knipoogje van God, zo mogen wij het zien. Het geeft ons weer moed en vertrouwen. Ze heeft helaas niet de naam van het transportbedrijf gezien, maar misschien kan ik via jullie deze chauffeur bedanken, natuurlijk gaat onze dank uit naar de Here, maar het zal hem ook goed doen, als hij weet wat voor uitwerking deze tekst kan hebben


Wat fijn dat die vrouw die moeite heeft genomen om te achterhalen wie deze tekst op zijn auto had staan. Nu heeft dit bericht de chauffeur ook kunnen bereiken!

In Nederland zijn wij vaak erg voorzichtig met het plaatsen van christelijke of evangelische teksten op onze spullen. Wij willen liever geen aanstoot geven. Stellen ons doorgaans bescheiden op met het uiten van christelijke teksten.

In dit stukje ontdekken we weer eens dat we hierdoor ook kansen laten liggen. Deze dames werden bemoedigd door deze tekst op een vrachtwagen, in de file. Hoe mooi kan het zijn!
En hoe eenvoudig soms ook het evangeliseren.1 opmerking: