dinsdag 5 november 2019

Eindelijk een geschilderde hal!

Als sinds we hier wonen hebben we bijna niets aan de hal gedaan.
Het was gelakt hout in teakkleur. Oogde vrij donker allemaal.
Het zat nog goed in de lak en we kwamen er steeds niet aan toe om de hal op te knappen, of we hadden andere prioriteiten. Dat is de deftige uitvoering van we hadden er gewoon nog geen puf in om t hele project op te pakken.
We hebben zelfs met de gedachte gespeeld om het de vakschilder te laten doen die onze buitenboel heeft geschilderd. Maar ja, we hadden de verf voor dit halletje al staan en de schilder schatte het op zo'n 400,-. Die bespaar ik dan toch liever.
Zo af en toe hadden we wel een bevlieging. Zo is het stuk onder de brievenbus al vrij snel in het begin geïsoleerd. Hebben we later de gaatjes eens dichtgeplamuurd. Zie je t voor je?
Donker gelakt hout en dan gaatjes dichtgeplamuurd met witten plamuur. En dit hadden we al een hele tijd zo laten zitten. Van de zomer hadden we al wel eens verf gekocht om heet op te gaan knappen.
De zomer kwam.
De zomer ging.
De herfst kwam.

De herfstvakantie vastleggen op mijn werk ging aanvankelijk niet helemaal soepel. Door veranderingen op het werk mondde het uiteindelijk toch uit in twee weken vakantie voor mij. Manlief maar 1 week. Een mooie aanleiding om die week te gebruiken om dan toch het schilderwerk op te pakken.
Dus mijn verfkleren onder uit de kast opgedoken, aangetrokken en begonnen. Hoera! Mijn verfbroek van inmiddels enkele jaren oud, past nog.

Eerst maar eens hoe het uit zag.

Hier zie je goed waar we al geplamuurd hadden. (Al heel lang geleden) De brievenbustochtstrip was kapot en hadden we vorig winter vervangen en vooruitlopend op de nieuwe kleur in het wit gekocht.Een week tijd om te schilderen is in deze tijd van het jaar niet zo heel veel. 's Morgens kun je niet al te vroeg beginnen en 's avonds moet je echt op tijd ophouden om te voorkomen dat er verf van de kozijnen op de voordeur komt. En er moet ook weer eten gekookt worden. Het verven van schrootjes geeft ook veel extra werk, je werkt eigenlijk met meerdere lagen.Tja, plinten moeten nu toch ook maar meegepakt worden. En ik ben best trots op het uiteindelijke resultaat. Ik vind het uiteindelijke resultaat goed genoeg geworden. Denk zelfs een beetje dat de vakschilders het niet gelijk af zullen keuren. Ben er tevreden over. 
 

 
Alleen het slot moet nog behandeld en we willen er nu toch andere gordijnen gaan kopen. Deze gordijnen hebben we toen gekregen en we waren er toen heel blij mee. Mooie stof, netjes afgewerkt met dubbele plooi, en bijna op maat. Ze hangen er nu nog wel, tot we andere hebben gevonden.

Wat kan een mens een voldoening hebben als een klus die er al jaren ligt dan toch gedaan is.
­čśŐ

4 opmerkingen:

 1. Fijn is dat h├Ę? Ik had ook zo'n bruin huis dat inmiddels helemaal is 'behandeld'. Het is even (veel) werk maar er hangt gelijk een compleet andere sfeer. Mijn complimenten voor je werk, ziet er mooi uit!
  Groet, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een eer heb je van je werk, het is echt enorm opgeknapt! En door het wit denk ik dat het ook veel ruimer voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, wat een verschil! Een hele verbetering! Goed gedaan, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk dat het gedaan is! En veel beter zo!

  BeantwoordenVerwijderen