vrijdag 14 februari 2020

We gaan op reis!

We gaan op reis! Een vakantiereis is al heel bijzonder, deze reis is er eentje van de overtreffende trap.
We gaan onze dochter opzoeken die in Afrika werkt. Ze werkt al anderhalf jaar in Liberia.

Hoog tijd om eens te kijken hoe zij daar woont, leeft en werkt.
De foto's die wij van haar zien zijn haar vrije tijdsfoto's, dus ik heb niet echt een helder beeld van haar werkomstandigheden.
Ook is Liberia niet echt een vakantieland. Komt dus niet in de reisgidsen voor. Kan daarin dus ook geen plaatjes kijken over het land. Lonely Planet heeft af en toe wel een enkel artikel geschreven over Liberia als reisland. Liberia, nog onontdekt door toeristen. Er ís dus ook nog niets voor toeristen. Of kan ik beter zeggen, niets meer voor toeristen. De twee burgeroorlogen die er hebben gewoed, hebben hun tol geeist. Van het luxe Ducor hotel is alleen het skelet nog over. Na de burgeroorlog, toen het land net weer opkrabbelde kreeg het land te maken met een ernstige Ebola epidemie. Weer een flinke stap terug in de ontwikkeling. Nu wordt het land geleid door een oud-voetballer.

Wij vertrekken komend weekend. Op de twee logeerbedden op zolder liggen al wekenlang de zomerkleren klaar om telkens weer opnieuw verwisseld te worden.
Het is daar dag en nacht warm. Heb je niet zo heel veel nodig zou ik denken. Maar ja, moet je laten we zeggen, kampeerkleren mee nemen, of juist wat sjieker? Kan ik wel jurkjes boven de knie mee nemen, of beter wat langer?

De vereiste prikken en het paspoort was eenvoudig geregeld, maar het inpakken van de koffer is wel een dingetje. En wat nemen we mee voor in de handbagage? Is een trolley wel handig als handbagage? Als je dan in het vliegtuig een puzzelboekje wil pakken moet je eens kijken wat een capriolen je dan uit moet halen om bij je puzzelboekje te kunnen. En een haakwerkje voor een collega die een kleintje krijgt, mag dat wel mee in handbagage?

 Dit is de verzameltas waarin ik alle kleine grut wat in me op kwam om ook mee te nemen in gedaan heb. De malariapillen, ORS en diarreremmer zijn ook van alle kanten aangeraden, dus liggen ook al wekenlang klaar.

Morgen nog maar weer eens selecteren.
Morgen met de trein naar Brussel. Dan is een krentenbol voor de lunch wel lekker. Nemen we de zonne-energieladers mee? Of toch maar niet? Wat nootjes, voor in het vliegtuig? Ik heb nog nooit zo'n lange vlucht gehad, dus weet niet goed wat ik verwachten kan.
Welke teenslippers neem ik mee, de Birckenstocks of die van plastic? Die geven minder steun, maar kunnen gerust drijfnat worden. Dag en nacht rond 25-30 graden, dus de lange broek die ik morgen aan trek is genoeg om mee te nemen. De rest 3/4, kort of jurkjes. Zoon adviseerde me om toch behoorlijk wat mee te nemen, door de warmte wil je overdag soms wat vaker kleding wisselen. Dus ik sleep nu veel te veel mee voor mijn gevoel.
Daarnaast nog wat spullen die voor dochter hier bezorgd zijn om mee te nemen en een verzoek om belegen of oude kaas.
Maar ja, ik wil in mijn koffer ook ruimte houden voor eventuele spullen of kleding die ik mee terug neem. Wat zal dat zijn? Souveniers zullen ze niet hebben, want geen toeristen. Gelukkig maar, dat is toch vaak prullaria.

Die bende rondom mijn koffer zal morgen toch echt ingepakt moeten zijn, want dan stappen we op de trein. Misschien laat ik toch maar de helft thuis.

3 opmerkingen:

  1. Een goede en veilige reis toegewenst. Wat betreft kaas, wij volgen de afleveringen van de douane op RTL. In Nederland mag het niet meegenomen worden, het wordt dan weggegooid. Misschien handig om te kijken naar de douaneregels van het land.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bijzonder, hele fijne reis en geniet van je dochter.

    BeantwoordenVerwijderen